Busuiocul nu are o aromă foarte puternică, însă este destul de fină pentru a se diferenția dintre toate celelalte preparate din farfurie. Acesta poate fi utilizat în marea majoritate a bucatelor, deoarece oferă mâncării o aromă proaspătă, divină, care îți lasă gura apă.
Combate inflamațiile și bacteriile
2/3
Frunzele busuiocului conţin compuşi antibacterieni și antiinflamatori, benefici pentru cei care suferă de boli cronice intestinale inflamatorii, artrita reumatoidă, osteoartrită sau artroze, febră și alte inflamații. Busuiocul are un conținut caloric scăzut și conține multe substanţe nutritive esenţiale, precum potasiu, calciu, betacaroten.
Conține multe vitamine esențiale
3/3
Busuiocul este şi o adevărată sursă de vitamine. Acesta conţine vitamina A, vitamina K, vitaminele B1, B2, B3, C şi E, ce asigură sănătatea și o bună funcționare a organismului. Planta de busuioc mai poate fi consumată pentru combaterea durerilor de cap, balonărilor și crampelor intestinale. De asemenea, o respirație urât mirositoare se poate trata cu ajutorul infuziei de busuioc.
Busuiocul este considerat a fi o plantă sfântă ce a crescut pe crucea lui Isus Hristos, aceasta ulterior fiind folosită la toate sărbătorile religioase. Însă, cu timpul, multe popoare au decoperit că busuiocul nu este doar pentru decor, dar poate fi utilizat și în diferite tipuri de mâncare. Iată ce beneficii poate aduce consumul acestuia.