Scade tensiunea arterială
1/3
Persoanele cu tensiune arterială găsesc în spirulină un aliat de nădejde pentru scăderea acesteia. Acest beneficiu se datorează, printre altele, ficocianinei din compoziție, pigmentul albastru cu proprietăți antihipertensive. Mai mult, spirulina reduce inclusiv nivelul colesterolului, factor de risc care favorizează apariția afecțiunilor cardiovasculare.
Ține sub control diabetul
2/3
Consumul zilnic de spirulină poate ține sub control diabetul de tip 2. Acest lucru se datorează capacității de a reduce/menține nivelul de zahăr din sânge în limite normale.
Îmbunătățește rezistența musculară
3/3
Spirulina este o sursă bogată de proteine esențiale în procesul de creștere a masei musculare și fier necesar pentru transportul oxigenului către mușchi. Consumul acesteia îmbunătățește capacitatea de rezistență la efort prin amânarea epuizării în timpul exercițiilor fizice.
Spiruliana este considerată mâncarea cosmonauților. Consumul acestui aliment are o compoziție nutritivă și o serie de beneficii pentru sănătatatea noastră. Este recomandată spre consumul atât a adulților, cât și a copiilor, însă nu trebuie să se exagereze cu cantitatea.