Protejează vederea și previn afecțiunile
3/3
Datorită conținutului de luteină și zeaxantină din gălbenuș, substante puternic antioxidante care ajuta la fixarea retinei, consumul de ouă previne afecțiunile oculare și protejează vederea.
Scad senzația de foame
1/3
Ouăle sunt o sursă bogată de proteine, iar aminoacizii pe care îi conțin fac ca organismul să absoarbă mai rapid produsul. Acest lucru face ca ouăle să fie sățioase și ne pot ține de foame o bună parte a zilei.
Îmbunătățesc nivelul colesterolului
2/3
Consumul regulat de ouă îmbunătățește nivelul colesterolului. Totodată, asigură un nivel crescut al enzimelor ce protejează arterele.
Ouăle sunt cel mai rapid și delicios mic dejun în amintirea fiecăruia. Acestea sunt potrivite pentru un consum zilnic, deoarece conțin nutrienți și oferă organismului energie pe tot parcursul zilei.