Peștii crescuți la fermă
3/7
Peștele sălbatic este o sursă bogată de acizi grași omega-3 sănătoși, care pot reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, dar conținutul său este dependent de ceea ce mănâncă peștele. Din păcate, peștele pe care îl cumpărăm de la supermarketuri nu vine din ocean, ci de la ferme. Prin urmare, nu numai că lipsesc nutrienții sănătoși, dar conțin și aditivi chimici pe care fermierii îi folosesc pentru a-i face să crească mai repede. Încercați să găsiți o sursă de încredere de la care să cumpărați pește proaspăt.
Alimente fără grăsimi
4/7
Producătorii au început să înlocuiască grăsimile sănătoase cu zahăr procesat pentru a menține aroma naturală a produsului. Deci, în locul unei gustări sănătoase, ai consumat zahăr în cantități foarte mari. Experții recomandă produsele lactate, care sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase, cum ar fi brânza de vaci sau iaurtul grecesc, care nu conțin zahăr procesat.
Cerealele au fost întotdeauna considerate o soluție simplă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor. Cu toate acestea, nu toate tipurile de cereale oferă aceeași cantitate de beneficii. Majoritatea sunt prelucrate și își pierd o cantitate semnificativă de fibre și alți nutrienți din care vă luați doza de energie. Să nu mai vorbim de cantitatea de zahăr adăugată la cereale pentru un gust mai bun și mai atractiv pentru copii. Aportul crescut de zahăr poate duce la diabet zaharat, boli de inimă și obezitate.
Pâinea albă este un alt produs realizat din cereale rafinate care nu au nutrienți și fibre sănătoase. Fibrele contribuie la tensiunea arterială bună și un risc mai mic de diabet zaharat și boli cardiovasculare, iar cel mai bun înlocuitor ar fi pâinea integrală. În plus, studiile au arătat că reduce riscurile de dezvoltare a bolilor menționate mai sus.
Aproape toate alimentele din soia sunt modificate genetic, ceea ce înseamnă că se obțin cu greu substanțele nutritive inscripționate pe ambalajele produselor. Concentrația ridicată de izoflavone, substanțe existente în boabele de soia, pot perturba ciclul menstrual. Aportul de soia este de obicei conectat cu o activitate crescută de hormoni tiroidieni care pot duce la pierderea în greutate neașteptată, transpirație și umflarea gâtului.
Fructele sunt considerate vitale pentru nutriția noastră, iar sucurile proaspete sunt o modalitate ușoară de a le adăuga la rația zilnică. Cu toate acestea, în formă lichidă, fructele pierd majoritatea elementelor sănătoase, cum sunt fibrele, care joacă un rol important în prevenirea diabetului, bolilor de inimă și obezității. În plus, consumul necontrolat de sucuri ar putea provoca adevărate probleme de sănătate din cauza cantității de zahăr pe care o conțin. De fapt, unele dintre ele au la fel de mult zahăr ca o sticlă obișnuită de Coca-Cola! Se recomandă să mănânci pur și simplu fructele în locul sucului pe care îl cumperi de la magazin.
Deși sunt bogate în nutrienți, unele batoane de cereale au, de asemenea, o cantitate uriașă de zahăr. Cele mai populare batoane conțin de la 15 la 30 g de zahăr într-o porție. Pe de altă parte, dacă sunt alese în mod corespunzător, acestea sunt perfecte atunci când vă este foame și vreți să evitați supraalimentația, deoarece conțin o mulțime de substanțe nutritive vitale. Un baton perfect ar trebui să aibă cel puțin 3 g de fibre, 5 g de proteine și mai puțin de 10 g de zahăr.
Dietele dezechilibrate ucid mai mulți oameni în zilele noastre decât fumatul. Oamenii de știință au descoperit că lipsa nutrienților importanți vă poate afecta sănătatea. Cu toate acestea, unele produse pe care le includem în dieta noastră pentru așa-numitele calități benefice, ar putea fi, de asemenea, distructive pentru corpurile noastre. Printre ele se numără sucurile din fructe, care arată sănătos în comparație cu alte băuturile acidulate, dar vă pot aduce cu un pas mai aproape de diabet dacă nu le evitați. Bright Side a pregătit o listă cu alimentele care sunt mai nocive decât țigările.