Crăciunul este un motiv de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. Nicio sărbătoare atât de importantă nu este un fericită, în lipsa bucatelor tradiționale pe care gospodinele le pun pe masă, pe data de 25 decembrie.
Preparați din din măruntaie/ carne grasă de porc şi orez, aceștia se află an de an pe mesele noastre.
De la Cristina.A/Shutterstock
Compoziția acestora diferă în funcție de gusturile fiecăruia, dar cea care nu lipsește niciodată este carnea de porc.
De la hecke61/Shutterstock
Pentru prepararea ei ai nevoie de un maţ gros de porc/vită, carne de la picioarele unui porc și capul acestuia; rinichi, inimă, limbă, urechi, şorici şi condimente.
De la Cristina.A/Shutterstock
Preferatul românilor este cel cu nucă și cu rahat.
De la Cristina Arbunescu/Shutterstock
Salata de boeuf este o mâncare populară în România asemănătoare cu salata Olivie.
De la Dragos Ness/Shutterstock
Ce ar mai fu Crăciunul fără sarmale? Fie că sunt făcute în foi de viță sau varză, acestea se află printre preferatele românilor pe masa de Crăciun. Nu ar trebui să lipsească nici mămăliguța sau smântâna.
De la Elenglush/Shutterstock
Piftia nu ar trebui să lipsească de pe mesele românilor. Aceasta conține, de regulă: cap de porc, picioare, limbă, urechi, șorici și este un adevărat deliciu.
De la Pixel-Shot/Shutterstock
Crăciunul este un motiv de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. Nicio sărbătoare atât de importantă nu este un fericită, în lipsa bucatelor tradiționale pe care gospodinele le pun pe masă, pe data de 25 decembrie.