Pe 7 noiembrie 2019, un crab de zăpadă a fost licitat la Tottori, Japonia, pentru 5 milioane de yeni (46.000 USD).
Există un motiv pentru care această carne de vită japoneză este atât de gustoasă. Vacile sunt tratate foarte, foarte bine. O dietă specială, masajele zilnice și periajul au ca rezultat o carne de vită de înaltă calitate. Trebuie să plătiți în jur de 50 USD pentru 100 de grame.
Aceasta este produsă numai in Spania si Portugalia. Începând cu 20 martie 2016, recordul mondial Guinness pentru cea mai scumpă bucată de șuncă era de 4.100 EUR (aproximativ 4.500 USD).
Acest pate scump este fabricat din ficat de rață sau de gâscă îngrășat. Animalele sunt hrănite forțat, ceea ce a dus la interzicerea produsului în unele țări. Trebuie să plătiți în jur de 50 USD pe kilogram.
Acest caviar rar și scump a fost vândut la un preț de 34.500 USD pe kilogram.
Ce gust are luxul? Ei bine, are un gust scump - foarte scump. Cele mai rafinate ingrediente din lume pot atinge prețuri astronomice. Raritatea și exclusivitatea acestor ingrediente le fac alimente foarte căutate de cei care vor lucruri fine din viață și, desigur, sunt pregătiți să plătească pentru ele.