Pune-le într-un pahar cu apă
1/3
Cea mai simplă și probabil cea mai cunoscută metodă este să pui verdețurile într-un pahar cu apă. Taie cozile pătrunjelului și mărarului, punele într-un pahar cu apă și le poți pune la frigider. Câteva zile vei avea mirodenii proaspete pentru bucatele tale.
Pune-le într-un borcan din sticlă
2/3
O altă modalitate, la fel de eficientă ca cea precedentă, este să le pui într-un borcan din sticlă și să le bagi la frigider. Sticla nu acționează asupra plantelor și nu le schimbă mirosul, gustul sau culoarea. De preferat este să folosești un capac din metal.
Învelește-le într-un prosop umed
3/3
Pentru a păstra verdețurile proaspete cât mai mult timp, umezește un prosop și cu el învelește plantele. Prosopul le va păstra proaspete, dar totodată nu va permite frigiderului să le deshidrateze.
Verdețurile sunt cireașa de pe tort în multe mâncăruri. Acestea oferă un gust și un miros nemaipomenit, mai ales dacă sunt proaspete. Pentru a le putea folosi mai multe zile la rând, există câteva modalități simple prin care putem să le păstrăm proaspete un timp mai îndelungat.