1. Aluat pentru biscuiți din fulgi de ovăz
1/11
Ovăzul fiert își pierde rapid gustul. Dacă ai gătit prea mult terci, ia-l și adăugă-i niște lapte, un ou, ulei, fructe de pădure, sare și zahăr și o să obții un amestec de aluat pentru niște prăjituri sau brioșe delicioase.
2. Supă din legume și ierburile vestejite
2/11
Nu uita să adaugi și morcov, ceapă, cartofi și condimente. La final, poți pune câteva linguri de cremă de brânză topită pentru a face consistența mai groasă. Acest fel de mâncare va fi apreciat atât de tineri, cât și de bătrâni, și nu necesită carne.
3. Din pâinea veche, fă pâine prăjită
3/11
Pe lângă pâinea prăjită pe care o poți folosi pentru mic dejun sau la bruschete, poți face pesmeți pentru ciorbe, supe crem, salate sau să o folosești în carnea tocată pentru a o face mai pufoasă și mai moale.
4. Bucățile de brânzeturi uscate pentru supe
4/11
Brânzeturile precum parmezanul, de exemplu, sunt destul de scumpe, așa că s-ar putea să vrei să îl folosești la maximum. O bucată uscată rămasă de cașcaval, adăugată la un bulion va face gustul mai bogat și sărat.
5. Resturile de Nutella - băutură cu ciocolată
5/11
Nu trebuie să arunci borcanul cu Nutella care mai are ciocolată pe pereți. Toarnă laptele încălzit în borcan, amestecă bine - și voilà, o ceașcă de lapte cu ciocolată fierbinte este gata.
6. Laptele acru folosește-l pentru coacere
6/11
Poate fi folosit pentru a face clătite pufoase, tot felul de prăjituri și brânzeturi de casă - inclusiv ricotta, care este destul de scumpă în magazine. Cu toate acestea, este important să cumperi lapte de calitate pentru a te asigura că devine mai degrabă acru, decât alterat.
7. Din resturile de mâncare fă o pizza
7/11
Poți adăuga resturile de ketchup și maioneză pentru a unge aluatul, apoi adaugă ciuperci tocate, roșii, ierburi, salam, cârnați, măsline, carne la cuptor sau prăjită, salată - orice poți găsi în frigider, apoi presară brânză rasă. Aceasta este o modalitate excelentă de a economisi niște bani și de a avea în continuare o cină hrănitoare și gustoasă.
8. Coace legumele vestejite la cuptor
8/11
Ia ardei grași, roșii, fasole, ceapă, dovlecei, broccoli și alte legume din frigider care nu mai sunt atât de proaspete și pune-le pe o tavă de copt sau într-o caserolă. Adăugă și niște carne de pui sau pește și pune totul la cuptor.
9. Ierburi pentru sosuri, supe și alte mâncăruri
9/11
Acesta este un mod bun de a prepara diverse sosuri pentru supe și alte mâncăruri. Folosește ierburi tăiate mărunt, toarnă peste ele ulei de măsline sau vin. Așează-le în forme de gheață și păstrează-le în congelator. Când este necesar, pot fi folosite pentru a condimenta o varietate de feluri de mâncare.
Dacă roșiile tale încep să se strice, nu te grăbi să le arunci. Curăță-le și fierbe-le la foc mediu timp de 10 minute, apoi amestecă pasta rezultată cu usturoi. Pune sosul din nou pe aragaz și fierbe-l timp de 5-7 minute. Condimentează după gust și adaugă câteva ierburi la final.
11. Păstrează cârnații și alte preparate din carne proaspete, congelându-le.
11/11
Acest lucru se poate face și pentru alte produse din carne care se pot altera repede. Este deosebit de convenabil dacă intenționezi să mergi într-o călătorie, dar nu ai suficient timp să mănânci tot ce ai înainte de a pleca, precizează
brightside.me.
Deschide frigiderul și vezi ce ai acolo. Există șansa să găsești legume de mult timp, lapte care nu mai este proaspăt sau resturi de produse alimentare pe care nu le-ai terminat de mâncat. S-ar putea să fii tentat să le arunci pe toate, dar înainte de a face acest lucru, ia în calcul economisirea mâncării și transformarea resturilor într-o masă delicioasă.