În Franța se mănâncă așa-numitul „ Buche de Noel”, un desert tradițional care datează încă din Evul Mediu. La prepararea se adaugă nuci sau migdale, in compoziția cu ciocolata. Desertul se poate glazura după gust, iar mai apoi este păstrat la rece.
Decembrie este momentul în care fiecare familie din Marea Britanie mănâncă budinca de Crăciun. Desertul este gătit cu câteva săptămâni înainte de Crăciun și este păstrat la rece. Acesta este servit în prima zi de Crăciun. De cele mai multe ori, această budincă conține fructe uscate și nuci.
Scoțienii adoră dulciurile. De Crăciun, aceștia fac budincă, prăjituri cu mere și Cranachan - un desert cu cremă. Acesta include fulgi de ovăz, smântână, whisky, miere și zmeură.
La mesele irlandeze de sărbători puteți vedea un desert neobișnuit: tort Guinness. Chiar dacă această combinație pare incredibilă, este gătită cu bere neagră. Dar desertul în sine nu este amar deloc.
În Ungaria, tortul lor tradițional se numește „Dobos”. Acesta conține 6 straturi de biscuiți cu cremă de ciocolată și caramel. Când József C. Dobos a creat acest desert în 1885, și-a dat seama că are un avantaj foarte important: poate fi mâncat chiar și peste 10 zile!
Fiecare țară are propriile tradiții culinare de sărbători. De exemplu, în SUA, se mănâncă întotdeauna curcan de Ziua Recunoștinței. Crăciunul și Anul Nou sunt momente speciale în culturile multor națiuni și fiecare are propriul meniu pe care îl respectă, scrie Bright Side. Vă invităm să aruncați o privire la deserturile de Crăciun din diferite țări.