Frunzele verzi la temperatura camerei
1/10
Fie ca vorbim despre frunze verzi de salata, spanac sau rucola, ideal ar fi sa le adaugi in blender dupa ce le-ai tinut scoase din frigider mai mult timp, intrucat exista riscul sa capete o culoare maronie. "Pentru a mentine culorile vibrante, cel mai bine ar fi sa le tii 5 minute la congelator inainte de a le adauga in blender", sustine cheful Andre Sickinger.
Legumele sau fructele prea inghetate
2/10
Indiferent cat de performant ar fi un blender, gheata sau bucatile mari si lipite de fructe sau legume inghetate vor fi prea dure pentru a putea fi zdrobite corespunzator. Nu numai ca bucatile nu vor fi maruntite asa cum ti-ai dori, dar si lamele blenderului vor avea de suferit. Recomandat ar fi a se lasa alimentele folosite la dezghetat intre 5 si 10 minute inainte de prepararea smoothie-ului sau produsului dorit.
Nuci sau boabe de cafea
3/10
Tehnic vorbind, poti procesa boabele de cafea sau nucile in blender, numai ca, din fericire, exista alte instrumente special dedicate acestor tipuri de alimente. Un blender nu va actiona asemenea unei rasnite pentru a transforma cafeaua in pudra, ci vor rezulta granule de marimi diferite, existand posibilitatea sa fie alterata si aroma. In egala masura, nici nucile nu vor fi maruntite corespunzator, in aceeasi maniera in care o face o masina pentru tocat nuci. In plus, astfel de alimente adaugate in blender ar putea toci lamele si suprasolicita motorul.
Fructe sau rosii uscate
4/10
Fara rosii uscate sau legume/ fructe deshidratate in blender. Fiind tari si elastice, acestea se pot agata de cutit, ramanand blocate in blender. Daca totusi trebuie neaparat sa le maruntesti si nu ai o alta solutie la indemana, le poti inmuia in prealabil in apa fierbinte, noteaza
rd.com.
Nu vei obtine rezultatul scontat daca vei zdrobi carnea in blender pentru chiftelute, insa poti avea un preparat potrivit pentru bebelusi daca maruntesti carnea de pui bine fiarta. In caz contrar, textura specifica este complet distrusa si carnea nu va mai fi la fel de apetisanta. In egala masura, pentru a nu strica blenderul nu adauga niciodata carne cu os, chiar daca a fost pregatita termic inainte, conform
libertateapentrufemei.ro.
Un motiv destul de intemeiat pentru care sa nu pui ceapa sau usturoi in blender ar fi pentru ca aromele puternice se vor imprima in piesele din plastic si din cauciuc ale blenderului, iar urmatorul preparat ar putea prinde un usor iz care nu va fi deloc placut.
Atunci cand vine vorba despre piure, cu totii cautam cea mai simpla formula pentru a obtine textura dorita. Insa, blenderul nu este o optiune. De ce? Pentru ca in urma maruntirii profunde se va elimina prea mult amidon; astfel ca piureul va fi unul lipicios, gumat, nu cremos, potrivit
foodstory.stirileprotv.ro.
Nu adauga ghimbir proaspat in blender pentru ca este atat de fibros incat vei obtine "numai ate". Cel mai bine ar fi sa il maruntesti cu cutitul.
Daca nu esti foarte atent, exista riscul ca aluatul sa se intareasca prea tare si astfel nu vei mai putea obtine produsul dorit. Decat sa risti sa strici totul, cel mai bine ar fi sa mizezi tot pe "puterea mainilor".
Poate fi destul de riscant sa pui lichide fierbinti in blender (fie ca e supa, ceai sau apa), caci, din pricina presiunii si a aburilor capacul de la blender poate sari in orice moment, iar intregul lichid sa se imprastie in toata bucataria. Sau se poate sparge vasul si te poti rani destul de serios.
La ora actuala, blenderul este un electrocasnic foarte des folosit: pentru supe, smoothie-uri, piureuri, maioneze, creme, etc. Este util si pentru a marunti si toca alimentele pe care vrei sa le adaugi in salata sau diverse feluri de mancare. Sunt un ajutor de nadejde, stim cu totii acest lucru. Cu toate acestea, nu ar fi indicat sa punem orice tip de aliment in acest dispozitiv. Iata de ce.