O rodie perfecta are o culoare rosu spre rosu intens si nu prezinta pete negre sau maronii. Un fruct copt este intotdeauna mai greu decat unul nefacut, astfel, intotdeauna trebuie sa alegem exemplarul care atarna mai greu. Rodia ar trebui sa fie elastica la atingere, insa nu moale; in cazul in care e moale, este foarte probabil ca ea sa fi fost inghetata inainte.
Ananasul nu trebuie sa fie prea parfumat pentru ca s-ar putea sa fie trecut. Apasa pe ananas; daca urma lasata este prea mare, atunci este trecut. Atunci cand alegi un asemenea fruct, acorda o atentie deosebita uniformitatii culorilor si petelor intunecate. Frunzele unui exemplar sanatos sunt verzi si usor intoarse la capete.
Fructul de mango poate sa fie galben, verde sau rosu, in functie de tip. In unele cazuri nu iti poti da seama dupa culoare, astfel ca indicatorii ideali sunt cei legati de petele intunecate, prezente la nivelul suprafetei. Daca exista puncte intunecate, atunci fructul este bun. Un mango copt trebuie sa fie potrivit: nici prea moale, nici prea tare. Daca se indeparteaza coaja foarte usor, atunci fructul este trecut.
Principalul semn, care indica faptul ca fructul de papaya este copt, este culoarea, care trebuie sa fie galbena sau portocalie. Coaja verde este caracteristica fructelor necoapte, desi unele feluri de mancare sunt realizate din papaya verde. Fructele mai ascutite au o piele uniforma, insa gradul de moliciune este mai important. In cazul in care prezinta urme intunecate, acxest lucru nu va afecta gustul, insa cele mari si inchise si semn ca fructul de papaya este trecut.
O gutuie coapta are culoarea galbena, fara pete verzui. Fructele coapte sunt dense si elastice la atingere, in timp ce, acelea grele, sunt necoapte si mult mai greu de mestecat. Un parfum puternic este un bun semn de maturitate. Daca pielea unei gutui este deteriorata, fructul se va strica foarte repede. Forma depinde doar de soi si nu de calitatea fructului.
Un avocado copt va avea pielea maro sau verde, in functie de soi. Adancitura se va rasfrange in interior daca scuturati un avocado copt. Apasati pe fructe pentru a vedea daca ramane sau nu adancitura. Daca da, atunci avocado este copt; daca nu, fructul este trecut.
Cu siguranta vi s-a intamplat sa cumparati fructe si sa constatati ca sunt fie trecute, fie crude. Pentru toti cei care au intampinat, macar o data in viata, aceasta problema, brightside.me ofera cele mai bune sfaturi de alegere a fructelor, in mod corect.