Te-ar putea interesa și:

Creaza-ti cont cu un singur click

Aboneaza-te prin   
sau prin email

Login

Autentifica-te prin
sau prin email

Nu ai cont? Aboneaza-te

Zece citate pe care trebuie sa le stii ale lui Ronald Reagan

twitter.com

8. Recesiune este atunci cand vecinul tau isi pierde slujba. Depresie este cand o pierzi pe a ta.

3/10
twitter.com

7. Cum ar putea un presedinte sa nu fie actor?- raspunsul la intrebarea unui reporter Cum poate un actor sa devina presedinte?

4/10
twitter.com

6. Socialismul ar functiona numai in doua locuri - in rai unde nu este nevoie de el si in iad, unde exista deja.

5/10
twitter.com

5. Dragi prieteni americani am placerea sa va anunt ca am semnat o legislatie care interzice Rusia pentru totdeauna. Bombardamentele vor incepe in cinci minute (in timpul unui test radio de microfon in 1984)

6/10
twitter.com

4. Trebuie sa respingem ideea ca de fiecare data cand o lege este incalcata, este vina societatii, mai mult decat a celui care a incalcat-o. Este timpul sa restabilim perceptia americana conform careia fiecare individ este responsabil pentru faptele sale.

7/10
twitter.com

3. Punctul de vedere al Guvernului in ceea ce priveste economia poate fi rezumat in cateva cuvinte-daca functioneaza se impoziteaza, daca in continuare merge se reglementeaza si daca nu mai functioneaza se subventioneaza!

8/10
twitter.com

2. Draga, am uitat sa ma aplec - catre sotia lui, Nancy, dupa ce a supravietuit unei incercari de asasinat.

9/10
twitter.com

1. S-a spus ca politica este a doua cea mai veche meserie din lume. Eu am observat o izbitoare asemanare cu prima.

10/10
twitter.com

10. Sunt si avantaje in a fi ales presedinte-chiar a doua zi notele mele din liceu au fost declarate strict secret!

1/10
twitter.com

9. Comunisti sunt cei care l-au citit pe Marx si Lenin, anticomunistii sunt cei care i-au inteles

2/10

Cel de-al 40-lea presedinte al Statelor Unite, Ronald Wilson Reagan, s-a bucurat de o mare popularitate si apreciere in randul americanilor. Pe langa politica lui transparenta, optimista si care a pus mereu in valoare calitatile poporului pe care l-a condus, Reagan a realizat cea mai mare reducere de impozite din istoria S.U.A, nefiind egalat nici pana in zilele noastre.

Pe langa functiile politice (initial guvernator al Californiei si mai apoi presedinte) Reagan a fost un nume cu notorietate in cinematografie si presedinte al Screen Actors Guild. A fost implicat in problema abordarii comunismului in industria filmului si a militat pentru conservatorism.

Dupa ce a preluat mandatul in ianuarie 1981, 69 de zile mai tarziu a fost impuscat. Si-a revenit repede insa si s-a intors la datorie. Prezenta lui de spirit in timpul periculosului accident a facut ca popularitatea lui sa creasca foarte mult intr-un timp record.

La sfarsitul administratiei sale, natiunea americana s-a bucurat de cea mai lunga perioada de prosperitate, fara recesiune. Reagan a promovat o politica economica inteligenta, foarte eficienta denumita ulterior datorita particularitatilor sale “Reaganomics”. Masurile luate pentru reducerea taxelor, controlarea eficienta a masei monetare si reducerea cheltuielilor guvernamentale nejustificate s-au dovedit a fi salutare, ele consolidand statutul Americii de numarul unu la nivel mondial.

Inclusiv in politica sa externa a militat pentru pace, incercand sa imbunatateasca relatiile cu Uniunea Sovietica

In timpul functiei sale prezidentiale (1981-1989) a fost foarte activ in viata publica si media, motiv pentru care a lasat numeroase citate celebre, presedintele fiind recunoscut nu numai pentru intelepciunea lui, dar si pentru un desavarsit simt al umorului. Merita reamintite cele mai importante dintre ele:

Ultima ora din International pe 9AM

Contacteaza-ne

Foloseste formularul de mai jos

sau mai rapid pe