Desigur, jurnalista nu spune ca rechinii sunt complet inofensivi, in culturile insulare, care sunt mai apropiate de acesti pesti, putand fi gasite explicatii pentru teama oamenilor de aceste creaturi marine. [
SOS: Rechinii, pe cale de disparitie]
De exemplu, surferii sunt extrem de vulnerabili la atacurile rechinilor, pentru ca acestia pot crede ca placile de surfing sunt foci. Din fericire, putine din incidentele de acest tip sunt mortale pentru oameni, pentru ca
se pare ca rechinilor nu le place gustul (deci implicit carnea) de om. Pentru a demonstra acest lucru Eilperin il citeaza pe Christopher Neff, un oceanograf pasionat de studiul rechinilor, din Australia: "noi de fapt ne aflam in calea rechinilor cand isi cauta masa, nu pe meniul lor". - Cu toate acestea, rechinii se pare ca se afla tot mai des in meniurile oamenilor.
Cresterea economica rapida a Chinei a dus la cresterea exponentiala a cererii pentru inotatoarele acestora, din care se face supa-delicatesa, care, potrivit jurnalistei, nu este chiar asa de grozava. I
nsa se pare ca supa nu a fost niciodata servita pentru gustul sau, ci pentru faptul ca inca din timpul dinastiei Sung, de acum peste 1.000 de ani, persoana care o consuma era considerata foarte bogata. Si pe buna dreptate, pentru ca ori esti prost ori foarte bogat daca risipesti un rechin intreg numai si numai pentru o inotatoare superioara. Dar daca ne gandim ca
inotatoarele de rechin pot ajunge sa coste si de 100 de ori mai mult decat carnea de rechin propriu-zisa, ne dam seama de ce se intampla ce se intampla cu rechinii la nivel mondial.