Limonada cu portocale
5/10
Pune la fiert o cana si trei sferturi de zahar, impreuna cu 2 cani si jumatate de apa. Dupa ce s-a topit zaharul, adauga cate doua linguri de coaja rasa de lamaie si de portocala. Acopera timp de o ora si lasa la racit. La servire, puna o cantitate egala de sirop cu sucul combinat de la 10 lamai si cinci portocale. Se serveste cu gheata.
Obtii cinci portii de limonada cu ghimbir. Mai intai amesteca si fierbe doua cani de apa, o cana de miere si doua linguri de ghimbir. Indeparteaza de pe foc, acopera 10 minute, separa ghimbirul si transfera intr-un alt recipient. Adauga doua cani de apa minerala si o cana de suc de lamaie. Si totul este gata si proaspat!
Opt fructe medii de kiwi se decojesc si se impart in bucatele mici. Umple un recipient de gheata cu fructe, adauga apa si baga la congelator. Restul de fructe se pun intr-un blender. Separi semintele si opresti doar sucul pe care il amesteci cu trei sferturi de cana de zahar, trei sferturi de cana de suc de lamaie, un litru de apa minerala. Racesti cu cuburile de gheata cu kiwi, pregatite initial.
Limonada cu pepene rosu
9/10
Continutul unui pepene mediu, suficient cat sa obtii patru cani de suc se adauga la blender. Cand devine lichid, separa semintele si pune-l deoparte. O cana de suc de lamaie se adauga peste. Indulceste cu o cana si jumatate de zahar si adauga frunze de menta, impreuna cu 4 cani de apa plata sau minerala. Se bea rece.
Limonada clasica cu menta
10/10
In doar zece minute poti face cateva portii generoase de limonada. O jumatate de cana de zahar se pune intr-o oala cu o jumatate de cana de apa. Prin fierbere obtii un sirop pe care il lasi sa se raceasca. Amesteci asta cu sucul de la sase lamai si servesti, la nevoie, cu gheata si frunze aromate de menta.
Limonada cu grapefruit
10/10
Poate cea mai usoara reteta de limonada. Amesteci doua cani si jumatate de suc de lamaie (peste 10 lamai) cu doua cani de suc de grapefruit roz (3 fructe) si un sirop obtinut din doua cani de apa fiarta cu una de zahar. Optional, adauga cateva seminte de rodie si felii discrete de grapefuit de decor.
Limonada cu cimbru si lime
2/10
Intr-un recipient, folosindu-te de o lingura de lemn, striveste zece crengute de cimbru proaspat pe care le amesteci cu un sfert de cana de suc lime. Adauga doua cani de suc de lamaie si apa, dupa gust, indulcind cu sirop de zahar.
Intr-o craticioara, fa un sirop cu masuri egale de apa si zahar (sunt suficiente cate o jumatate de cana din fiecare). Cand zaharul se dizolva, adauga frunze de busuioc si lasa sa raceasca. La 5 cani de apa se vor adauga 3 linguri generoase din acest amestec, la care se adauga suc de lamaie dupa gust.
Lavanda se foloseste nu doar in cosmetice, cat si in bucatarie. Procedezi ca si pana acum - fierbi doua cani de apa cu una de zahar. Cand siropul este gata, adauga doua linguri de flori de lavanda (ai grija sa nu fie tratata). Acoperi, lasi sa se amestece aromele timp de 2-4 ore. Strecoara totul si adauga apoi o cana si jumatate de lamaie, patru cani de apa si o lingura de extract de vanilie. Desigur, la final, pune cuburi de gheata.
Intr-o olicica inalta amesteca sucul de la 12 lamai, o jumatate de cana de zahar si o cana de apa. Cand zaharul s-a topit mai adauga 5 cani de apa, sucul de la un ananas, nectar de caise dupa gust, ghimbir si putine felii de lamai pentru a decora limonada.
Vara inca nu si-a intrat in drepturi asa cum trebuie, dar in curand canicula ne va face sa regretam zilele ploioase. Vestea buna este ca poti pacali putin temperaturile crescute din termometre, chiar acasa, daca iti faci cateva bauturi racoritoare. Limonadele raman cele mai bune optiuni pentru acest sezon, asa ca ne-am gandit sa iti propunem cateva retete fresh pe care le poti face chiar tu, in mai putin de un sfert de ora. Sunt atat de bune si gustoase ca s-ar putea sa dea dependenta.