10. Fursecuri cu ciocolata
1/10
Ai nevoie de 200 g zahar, 225 g unt, 250 g faina, putina sare, 2 galbenusuri si 200 g de ciocolata. Amesteci bine zaharul cu untul, adaugi sarea, galbenusurile, faina si la sfarsit ciocolata taiata bucatele. Intr-o tava unsa pui cu lingura aluatul cate putin si le aplatizezi cu o furculita trecuta prin faina. Le dai la cuptor pentru 15 minute.
9. Prajitura glazurata
2/10
Pentru blat ai nevoie de 6 albusuri, 200 g zahar, 200 g nuca macinata, 3 linguri faina si 1 praf de copt. Bati albusurile spuma, adaugi nuca, zaharul, faina si praful de copt. Dupa ce coci blatul torni peste el 200 g de ciocolata alba topita cu 5 linguri de ulei si il dai la racit. Pentru crema ai nevoie de 10 linguri de zahar, 200 g de margarina, 200 g nuca, 200 g ciocolata neagra si 5 linguri de ulei. Carmelizezi 5 linguri de zahar si adaugi margarina. Adaugi apoi galbenusurile frecate cu celelalte 5 linguri de zahar si nuca taiata marunt. Amesteci crema si o pui la fiert pana se ingroasa si apoi o lasi la racit. O intinzi peste blatul cu ciocolata alba, peste care torni ciocolata neagra topita cu cele 5 linguri de ulei.
8. Crema de caramel cu nuca
3/10
Ai nevoie de 150 g nuci tocate, 300 g zahar, 1 pachet de margarina si 2 oua intregi. Pui la foc mic nucile si 150 g de zahar pana se leaga. Separat, caramelizezi zaharul ramas si il adaugi peste prima crema fiarta. Tii apoi totul pe foc pana da in clocot. Cand se raceste, intinzi crema pe o tava, o lasi 2-3 ore si apoi poti sa o tai pentru ca s-a intarit.
7. Foi de napolitane cu caramel
4/10
Ai nevoie de 500 g zahar, o jumatate de pachet de margarina, 50 nuci taiate marunt, 5 oua si 3 foi de napolitane. Carmelizezi 250 g de zahar, adaugi peste el margarina si cand este topita adaugi nucile marunite. Separat, bati ouala cu zaharul si le adaugi peste caramel si nuci, fierbi pe foc pana se ingroasa. Crema o pui calda intre cele 3 foi de napolitana. Pui o greutate peste foi si le lasi sa stea 1 ore. Este putin crocanta, dar foarte gustoasa!
6. Prajitura Daniela
5/10
Asezi pe doua rabduri 2-3 pachete de biscuiti intr-un vas. Separat, pui sa clocoteasca o jumatate de cana de zahar, o cana si jumatate de apa si o lingura de cacao. Fierbinte, o torni peste biscuiti. Amesteci 300 ml lapte cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si esenta de vanilie. Le bati reci, le pui pe aragaz si amesteci incontinuu pana obtii o crema. Si pe aceasta, tot fierbinte, o torni peste biscuiti. Dupa ce totul se raceste pui gem peste. Ornezi cu frisca si ciocolata rasa. Se serveste a doua zi.
5. Cremsnit fara foi
6/10
Ai nevoie de 1 pachet de margarina, 300 g zahar, 1 l lapte, 8 oua, 10 linguri faina si o esenta de vanilie. Topesti margagina cu 4 linguri de lapte si tot zaharul. Lasi la racit si apoi adaugi 8 galbenusuri, laptele, vanilia si toata faina. Bati albusurile spuma si le adaugi in compozitia de mai inainte. Amesteci numai intr-un sens, de sus in jos. Apoi torni amestectul intr-o tava cu hartie de copt si o lasi in cuptor cam 40 de minute
4. Chec cu migdale si fulgi de ciocolata
7/10
Ai nevoie de 140 g unt, 250 g zahar, 4 oua, o lamaie, 210 g faina, 1 plic praf de copt, 200 g ciocolata de menaj pe care o razuiesti ca sa scoti niste fulgi, 1 varf de cutit de sare. Intr-un castron pui untul zahatul si galbenusurile si amesteci pana obtii o crema consistenta. Adaugi albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, zeama si coaja de lamaie. Dupa care pui si faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit presari fulgii de ciocolata. Torni compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Presari deasupra migdalele si zaharul. Dai la foc potrivit aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a racit il tai felii.
Ai nevoie de 8 oua, 250 g zahar, 250 g faina, 500 ml frisca lichida, 200 g ciocolat menaj topita, prune din compot. Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile cu zaharul si adaugi galbenusurile. Torni faina in ploaie si amesteci incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn. Intr-o tava, asezi hartie pentru copt si pui cu lingura formand prajiturele rotunde. Le bagi la cuptor si coape si racite le tai si le umpli cu frisca, asezi in interior prunele bine scurse de zeama si le decorezi cu ciocolata topita.
Ai nevoie de 250 g pesmet de cozonac, 1 pahar de zahar, 1 pahar si jumatate de apa, 1 paharel de rom sau esenta de rom, 4 linguri de cacao, 150 g margarina, esenta de vanilie, 4 linguri de cacao pentru ornaz, 150 nuca macinata si 50 g nuca taiata cu cutitul. Tai marunt cozonacul sau checul si il treci prin masina te tocat. Faci un sirop din zahar, apa si vanilie pe care il fierbi pana se topeste zaharul. Freci untul spuma, il adaugi peste siropul racit, pui romul, nuca macinata, cozonacul dat prin masina si omogenizezi bine. Lasi pasta la frigider pentru 2 ore, pana se intareste bine. Din compozitie modelezi bilute pe care le dai prin cacao sau ciocolata rasa si le ornezi cu bucatele de nuca.
1. Vedeta acestui top va fi Prajitura cu Bors
10/10
Ai nevoie de 2 cani de bors, 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana de ulei, 1 jumatate de lingura de bicarbonat stins cu otet, 2 linguri de cacao, 100 g nuca macinata si 600 g de faina. Amesteci toate ingredientele si la urma pui faina, pana iese un aluat mai consistent decat smantana. Torni aluatul intr-o tava lata de la cuptor si il coci la foc mic, foarte repede, rezultand o foaie groasa, pe care o poti glazura sau dupa preferinta o poti taia si umple cu o crema sau cu frisca, dupa dorintele fiecaruia.
Banuim ca de multe ori aveti pofta de ceva dulce, dar nu aveti timp sa faceti sau unele retete vi se par prea complicate. Iata mai jos o lista de deserturi foarte simple pe care veti reusi sa le faceti cu siguranta: