In 1933, aparea la Leipzig, sub semnatura fotografului Kurt Hielscher, albumul fotografic Romania, un album fascinant care avea sa surprinda atmosfera anilor interbelici asa cum putine albume asemanatoare au facut-o.

Hielscher spunea ca in anul 1931 a fost invitat de catre Guvernul roman sa calatoreasca in Romania si sa realizeze un album fotografic, asa cum facuse pentru Germania, Spania, Italia si Tarile Nordice. Elementul surprinzator a fost cand un scriitor cunoscut l-a intrebat de ce isi pierde timpul cu o astfel de lucrare si, mai ales, ce o sa gaseasca deosebit in Romania.

Probabil acelasi lucru si-l spun multi care nu cunosc aceasta tara nici in prezent, iar asta scoate in evidenta faptul ca despre minunatiile din Romania se stie prea putine. Pe langa toate partile negative de aici, intalnesti oameni cu un suflet mare, locuri care sunt invaluite in povesti, traditii si obiceiuri nemaiintalnite in alte parti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.