Deși este desertul preferat al tuturor femeilor, ciocolata crește riscul apariției acneei! Consumul exagerat al ciocolatei multiplică hormonii de stres care stimulează glandele sebacee, favorizând astfel apariția coșurilor.
3. Produsele din făină albă
3/3
În special pizza și pastele sunt alimentele care pot provoca apariția coșurilor, iar explicația este una simplă: aceste produse (și nu numai) au un indice glicemic ridicat și din acest punct problemele încep să apară!
Un indice glicemic crescut = o cantitate mai mare de insulină secretată = multiplicarea celulelor pielii, iar din acestea rezultă creșterea cantității de sebum, care duce la apariția acneei.
Brânza, cașcavalul și laptele sunt periculoase pentru tenul tău deoarece conțin un hormon de creștere, iar un nivel ridicat de consum al acestuia, atrage creșterea nivelului de sebum din organism. Din acest punct este doar un pas până la acnee!
9AM îți recomandă să consumi moderat orice aliment care are la bază lapte!
Fiecare dintre noi își dorește un ten cât mai catifelat, fără pete, urme sau coșuri, iar pentru a ne feri de aceste probleme căutăm tot felul de remedii care țin de produsele cosmetice folosite. Adevărul este că un ten sănătos poate fi menținut doar de o alimentație echilibrată! Astfel, îți prezentăm trei alimente pe care ar fi bine să le eviți deoarece pot provoca acnee.