Ovăzuș conține nutrienți precum cupru și zinc, importanți pentru menținerea sănătății unghiilor și a oaselor. Ovăzul mai conține și mangan, silicon și complexul de vitamine B, substanțe care previn afecțiunile unghiilor.
Migdalele sunt o sursă bună atât de proteine, cât și de magneziu. Magneziul ajută la menținerea sănătații unghiilor, fiind considerat un mineral antistres. Stresul este un factor major ce afectează întregul organism, inclusiv și unghiile. Liniile verticale de pe suprafața unghiilor pot semnala lipsa de magneziu.
Ouăle conțin biotină (vitamina B7) și reprezintă o sursă nemaipomenită de proteine pentru unghii. Biotina se găsește și în cereale, ficat, brânză, iaurt și carne de pui. Mai multe studii au arătat că biotina ingerată zilnic favorizează întărirea unghiilor și previne ruperea și exfolierea acestora.
O manichiură naturală, cu unghii îngrijite și rezistente mereu arată sexy. Multe femei recurg la alungirea cu gel sau ojă semipermanentă pentru a-și reduce din bătăile de cap sau din cauza unghiile moi care se rup sau se exfoliază. Iată 3 produse alimentare econome, care ajută la întărirea și rezistența unghiilor naturale.