Yuppy 29 August 2018 00:59
Printul Charles de Wales, cunoscut pentru cat de bine se simte in Romania, a facut recent o donatie importanta pentru tara. Acesta a investit 1,3 milioane de dolari pentru a ajuta in conservarea mostenirii culturale si naturale nationale sau pentru a contribui la diverse proiecte care vor dezvolta zona rurala din tara. Contributiile includ si ajutor pentru restaurarea bisericilor vechi.

Donatiile au fost facute prin intermediul fundatiei care ii poarta numele, noteaza OrthoChristian.

Printul Charles este un permanent sustinator al proiectului cunoscut ca "Ambulanța pentru monumente în Transilvania de Sud". Acesta se dedica restaurarii rapide a monumentelor istorice aflate in stare de degradare.

Aici este inclusa si Biserica Adormirea Maicii Domnului din secolul al XIV-lea, din Hunedoara. Lucrarile de restaurare urmeaza sa fie incepute in luna septembrie a acestui an.

De-a lungul timpului, prin intermediul proiectului sau, Printul Charles a restaurat la nivel national 15 monumente istorice din Transilvania si Banat, inca din 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.