Daca te-ai gandit sa-ti faci planuri pentru 2011 merita sa-ti arunci o privire asupra celor mai cautate si votate destinatii de vacanta din urmatorul an.

10. Copenhaga, Danemarca
Capitala daneza a intrat in top 10 cele mai cautate destinatii din 2011 deoarece interesul pentru aceast oras a crescut foarte mult in anul care a trecut.

Stilul cosmopolit, imbinat cu incantatoarea cultura nordica, face din Copenhaga o destinatie ravnita de foarte multi dintre cei care isi planuiesc o vacanta pentru anul care urmeaza.

Foarte multi spun ca, in ciuda paradoxului, Copenhaga trebuie vizitata pe timpul iernii. Datorita imbinarii perfecte dintre frig si cultura scandinava. In schimb, majoritatea operatorilor de turism ofera pachete spre aceasta destinatie in timpul primaverii.

Trebuie stiu ca in perioada verii, Copenhaga mai beneficiaza de o atractie care poate fi intalnita doar in tarile nordice, si anume : noptiile albe.

9. Stockholm, Suedia
Capitala Suediei mai este numita si “Venetia Nordului” datorita multitudinii de insule, canale si poduri care formeaza Orasul Vechi. Aceasta zona se prezinta impecabil, nefiind atinsa de nicio bomba in timpul celor doua Razboaie Mondiale.

Pastrand aceiasi curiozitate ca si la Copenhaga, pe timpul verii puteti sa beneficiati de 24 de ore de lumina, datorita noptiilor albe.

8.Rio de Janeiro, Brazilia
Chiar daca la prima vedere o sa spuneti ca Rio suna prea exotic si prea scump, trebuie sa mentionam ca foarte multi romani prefera din ce in ce mai mult aceasta destinatie atunci cand se gandesc la planurile de vacanta. De ce? Raspunsul este ca in periodele reci de la noi, operatorii de turism ofera foarte multe oferte destul de accesibile pentru cei care doresc ceva iesit din tipar.

Perioada preferata a romanilor pentru o vacanta in Brazilia este in perioada noiembrie- decembrie, iar preturile pentru o vacanta all-inclusive nu depasesc 700 – 800 de euro de persoana / 10 zile.

7. New York, Statele Unite
De fiecare data cand ma gandesc la New York imi trece prin minte melodia Alicei Keys. Probabil pentru ca exprima foarte clar stilul de viata al new-yorkezilor. New York-ul, chiar daca este cam departe, devine o destinatie din ce in ce mai ceruta pe piata Europei de Est.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Sunt foarte multe excursii care se organizeaza la New York, din pacate sunt in general destul de scumpe.
Pentru un sejur de 2 saptamani un roman trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 1500 de euro.

6. Wellington, Noua Zeelanda
Noua Zeelanda este minunata prin definitie. Wellington sau Wellywodd, asa cum este mai nou cunoscut orasul, datorita industriei infloritoare a filmului, este o destinatie din ce in ce mai preferata pentru turistii din tara noastra.

Romanii au cumparat cu peste 30 % mai multe pachete turistice spre Noua Zeelanda in 2010 decat in 2009. Acest fapt a demonstrat interesul ridicat spre aceasta destinatie si a obligat operatorii sa ofere din ce in ce mai multe oferte spre Noua Zeelanda.

5.Valencia, Spania
Foarte multi turisti romani se feresc (in ultimul timp) de excursii in Spania din simplul motiv ca aici romanii sunt vazuti destul de prost. Este acelasi caz ca si in Italia. Dar nu trebuie neglijat faptul ca Valencia este pe lista celor mai cautate destinatii turistice din 2011.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...

Cei care viziteaza Valencia sunt in general pasionatii de sport datorita circuitului de Formula 1 sau datorita fotbalului . In anul 2011 Valencia a fost declarata Capitala Sportului European.

4. Praga, Cehia
Capitala Cehiei este si va ramane (dupa spusele operatorilor de turism) una dintre locatiile preferate pentru vacantele romanilor. Trebuie stiut ca Praga este un oras medieval care are in jur de 1, 2 milioane de locuitori .

Orasul mai este denumit si “Orasul celor o suta de clopotnite “, iar in anul 1992, centrul istoric a fost inclus de catre UNESCO pe lista patrimoniului cultural mondial.

3. Istanbul, Turcia
In 2010, Istanbul a fost declarat Capitala Culturala Europeana. Imbinarea dintre cultura araba si cea europeana este foarte clara aici, acest lucru ofera posbilitatea multor turisti sa experimenteze lucruri noi.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Chiar daca pentru foarte multi romani, orasul este foarte cunoscut, acesta se mentine in topul destinatiilor de vacanta pentru anul 2011.

2. Viena, Austria
Fosta resedinta a familiei Habsburg este un oras care a influentat secole de-a randul cultura si economia Europei. Astazi, Viena este un oras cu 2 milioane de locuitori care se impune prin eleganta si rafinament.

Foarte multi romani aleg aceasta destinatie datorita preturilor foarte accesibilie, dar si datorita faptului ca orasul este un adevarat nod al comertului. In Viena poti gasesti toate magazinele posibile care exista in Europa, iar la marginea orasului, in localitatea Parndorf este construit faimosul Outlet.

1. Amsterdam, Olanda
Nu vom alege Bulgaria ca destinatia preferata in 2011 pentru romani, din simplu motiv ca este o destinatie “uzata moral”. Trecand peste “mirajul” Bulgariei, trebuie sa mentionam ca romanii se pare ca au cea mai mare inclinatie pentru Amsterdam.

Citeste si:
Alexandra Stan, ajutor pentru victimele cutremurelor din Turcia:...
Alexandra Stan, ajutor pentru...

In 2011 operatorii sustin ca numarul romanilor ca vor alege Amsteradam ca destinatie de vacanta va creste considerabil, asadar am ales capitala Olandei pentru locul 1 in topul celor mai cautate destinatii pentru vacanta din 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.