Scotia este o tara pur si simplu fascinanta cu destinatii atat de variate incat uneori ai senzatia ca te afli in exotica Bora Bora, intr-un sat bavarez sau pe crestele muntilor Anzi. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

Franta?

Targn Pleiades / Shutterstock.com

Acest castel de basm, desi pare a fi un chateau de prin apropierea Parisului, este localizat, in realitate, in tinuturile de sus ale Scotiei si se numeste Dunrobin. Asptectul continental se datoreaza lui Sir Charles Barry care a remodelat palatul din temelii la inceputul anilor 1800.

Norvegia?

Foto: aurora boreala sursa Shutterstock.com

Chiar daca nu la fel de intens ca in Scandinavia, aurora boreala este vizibila si in partile nordice ale Scotiei. Luminiile aurorei sunt cunoscute in zona sub denumirea de “dansatorii veseli”.

Bora Bora?

Foto: Luskentyre sursa Shutterstock.com

Apa transparenta si azurie si nisipul alb te-ar putea face sa crezi ca aceasta imagine a fost facuta undeva prin exotica Bora Bora. In realitate, imaginea a fost facuta in Luskentyre, pe coasta de vest a South Harris in – ai ghicit! Scotia.

Retail jobs

Sydney?

Foto: SECC sursa Shutterstock.com

Nu, cladirea din imagine nu este Casa Operei din Sydney, ci Centrul Scotian pentru Conferinte si Expozitii din Glasgow.

Venezuela?

Foto: Kilt Rock waterfall sursa Shutterstock.com

Cascada care pare sa se reverse de pe un munte din America Centrala este, in realitate, Cascada Mealt, din Isle of Skye. Inalta de 60 de metri, cascada nu se revarsa din muntii Anzi, ci din dealurile Kilt.

Muntii Alpi?

Foto: ben-kreunen via Flickr.com

Imaginea a fost, de fapt, surprinda, de pe varful muntelui Ben Nevis, cel mai inalt din Regatul Unit si o destinatie populara printre muntomani.

Peru?

Foto: Glencoe sursa Shutterstock.com

Nu, ci Glencoe. Asemeni muntilor Anzi, Glencoe s-a format in urma eruptiei unui supervulcan si a fost sculptat de ghetari in timpul ultimei ere glaciale.

Winterfell?

Foto: Dunnottar sursa Shutterstock.com

Poate ca imaginea de mai jos seamana cu un décor realizat pe calculator pentru serialul Game of Thrones, dar este cat se poate de real. Ruina medievala se numeste Dunnottar si se afla in nord-estul Scotiei, la aproximativ trei kilometri de Stonehaven. N

Citeste si:
Ce destinații de vacanță au ales Delia și Răzvan Munteanu: „În...
Ce destinații de vacanță au...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.