Poate ca Dambovita noastra nu se compana cu Sena, iar la picioarele Arcului de Triumf nu se intinde un Champs Ellysee ticsit cu cafenele, magazine de lux sau cinematografe, dar Bucurestiul a fost candva un Mic Paris. Si inca pare sa fie pentru americanii de la Huffington Post care au gasit 5 motive prin care incearca sa asigure ca Bucurestiul a ramas Parisul Europei de Est.

Lasand Turnul Eiffel si Mona Lisa la o parte, Bucurestiul are multe dintre deliciile Parisului de oferit, spun cei de la Huffington Post. Pe langa festivalurile de muzica, arta si film si numeroasele reuniuni diplomatice, Bucurestiul are o viata de noapte foarte activa – Totul la preturi mult mai rezonabile decat in capitala Frantei, observa Stephanie Be, blogger specializat in turism.

5 motive pentru care Bucurestiul este Parisul Europei de Est

1. Bucurestiul si arta clasica

Pana nu le vezi cu ochii tai, ai putea crede ca multe din atractiile turistice ale Bucurestiului sunt depasite. Asteapta numai sa vezi Palatul Parlamentului, una din cele mai mari si cele mai scumpe cladiri administrative construite vreodata, si te vei convinge ca te-ai insalat.

Casa Poporului a fost construit de romani, in Romania cu materiale romanesti. Au adus pana si viermi de matase din China pentru a croi ei insisi perdele.

Foto: Palatul Parlamentului sursa Shutterstock.com

2. Parcuri perfecte

Flori colorate, batrani jucand sah, familii plimbindu-se cu barca pe apa si cei mai draguti caini scosi la plimbare de stapanii lor – cam asta poti gasi in parcurile bucurestene, spune Stephanie Be.

Bloggerita recomanda Parcul Cismigiu, Parcul Carol, Gradina Botanica, Parcul Tineretului, Parcul IOR si Parcul Herastrau.

Foto: pod parc Cismigiu sursa Shutterstock.com

3. Cafenelele si viata de noapte

Stephanie Be recomanda turistilor sa nu evite Centrul Vechi – zona Lipscani – unde vor gasi bautura ieftina, fete frumoase si voie buna. Distractia te va prinde garantat, iar apoi vei avea nevoie de o tura de jogging intr-unul dintre "parcurile perfecte".

Foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

4. Istorie in devenire

In perioada interbelica, datorita centrelor industriale si a arhitecturii elegante, Bucurestiul a capatat denumirea de Micul Paris. Centrul istoric a fost reabilitat in 2013, iar astazi capitala Romaniei continua sa infloreasca economi si cultural.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...
Foto: statuie biblioteca centrala sursa Shutterstock.com

5. Modelat literalmente dupa Paris

Fara doar si poate, Bucuresti nu este Paris, dar influenta franceza este cat se poate de evidenta.

Foto: Arcul de Triumf Bucuresti sursa Shutterstock.com

Foto main: Ateneul Roman sursa Shutterstock.com

Articol preluat de pe Huffington Post


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.