Cat costa strada pe care locuiesti?

Cu totii visam sa locuim intr-o casa luxosa, construita intr-o zona linistita, dar exclusivista. Publicatia The Times a intocmit un top interesant, in care ne prezinta cele mai scumpe strazi din lume. Asadar, cat costa strada pe care locuiesti?

Pretul unui metru patrat intr-o zona de lux poate varia foarte mult, in functie de mai multi factori. De exemplu, cantitatea de verdeata existenta intr-un loc anume, va genera cresterea pretului fie pentru teren, fie pentru locuintel situate acolo. O parcare privata este un alt detaliu care urca pretulul fiecarui metru patrat construit. Foarte important pentru stabilirea preturilor pentru locuinte este legat si de vecini. Daca te-ai gandit sa te muti langa Tom Cruise, Paris Hilton sau chiar Andreea Marin, acest lucru te va costa in plus.

Iata topul celor mai scumpe strazi, care corespund celor mai inalte standarde de confort si securitate.

Incepem cu Strada Princess Grace din Monaco. Pretul unui metru patrat in aceasta zona poate ajunge si la 9.650 de lire sterline, iar pentru o locuinta gata construita acesta depaseste usor suma de 22 de milioane de lire. Poate va intrebati ce face aceasta strada atat de speciala. Ei bine, palmierii, plaja si peisajul exotic sunt cateva dintre "facilitatile" incluse in cost. .

Severn Road din Hong Kong este a doua cea mai scumpa strada din lume, unde ii poti avea vecini pe cei mai influenti oameni de afaceri din China. Pretul unui metru patrat aici ajunge la fabuloasa suma de 6.090 de lire, iar cea mai scumpa casa costa in jur de 70 de milioane de lire.

Locul trei este ocupat de celebra strada Fifth Avenue din New York. Actrite precum Jessica Lange si Diana Ross pot fi vecinii pe care ii intalnesti zilnic daca ai de gand sa iti cumperi o locuinta aici. 4.080 de lire reprezinta costul unui metru patrat construit pe celebra strada.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Topul continua cu Kensington Palace Gardens din Londra, cea mai exclusivista strada dinAnglia, dar si cu Avenue Montaigne din Paris. In aceste zone pretul unui metru patrat construit poate ajunge si la 3.000 de lire sterline.

In acest top sunt incluse si strazi precum Ostozhenka din Moscova – 2.030 lire sterline / mp, Via Suvretta din St. Mortiz - 1.930 lire sterline / mp, Carolwood Drive, Beverly Hills - 1.520 lire sterline / mp, Wolseley Road din Sydney si Altamount Road din Mumbai, cu un pret de 1.270 lire sterline / mp.

La capitolul zonelor exclusiviste putem aminti si Romania, chiar daca nu se afla propriu-zis in topul tarilor cu cele mai scumpe strazi din lume. De exemplu, in Calea Dorobanti pretul unui metru patrat construit poate ajunge la 2.900 de euro, la care se adauga si TVA. Daca vrei ca locuinta ta sa beneficieze si de un loc de parcare trebuie sa scoti din buzunar mai mult cu 30.000 de euro pentru un astfel de loc. Nici Bulevardul Unirii nu se lasa mai prejos, un metru patrat construit aici putand atinge si pragul de 2.300 de euro.

Citeste si:
Top 10 flori exotice și neobișnuite potrivite pentru un cadou special
Top 10 flori exotice și...

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.