Cover-ul unei melodii celebre fie devine hit la randul sau, fie se lasa cu... huiduieli.

Cele mai bune cover-uri

1. Printre cele mai apreciate cover-uri din lume se afla "Whiskey In The Jar" al trupei Metallica, melodie care in anul 2000 a primit premiul Best Hard Rock Performance in cadrul Grammy Awards. Rockerii s-au inspirat din folclorul irlandez.

2. Printre putinele melodii care au debutat direct pe primul loc in Bilboard Hot 100 se afla coverul "I’ll Be Missing You" cantat de Puff Daddy in memoria prietenului sau Notorious B.I.G., ucis in anul 1997. Tot acest an ii aduce cantaretului si premiul Grammy pentru cea mai buna melodie. Originalul ii apartine lui Sting si grupului "The Police", lansat in anul 1983.

3. In anul 1973 melodia cantata de Roberta Flack face istorie. "Killing Me Softly" in anul 1996 va fi refacuta de formatia The Fugees, bineinteles cu un nou sound care intra direct in varful topurilor din intreaga lume.

4. UB40 reface o piesa legenda in anul 1993: "Falling In Love With You". Daca ti-a placut piesa cantata pentru prima oara de Elvis, sigur ai fost incantat de varianta trupei englezesti.

5. Bee Gees si "How Deep Is Your Love" ii influenteaza pe baietii de la Take That in prealuarea melodiei. Varianta originala lansata in anul 1977 revine 20 de ani mai tarziu pe prima pozitie a topurilor.

Cele mai proaste cover-uri

1. Pe primul loc in topul celor mai prost realizate coveruri o gasim pe americanca Britney Spears cu "I Love Rock’n Roll", varianta upgradata dupa melodia lui Joann Jett.

2. Kid Rock incearca si el o varianta pentru melodia "Feel like making love", varianta nu atat de reusita ca cea originala a trupei Bad Company.

3. In topul celor mai proaste coveruri se afla si melodia "My Generation", dar in interpretarea cantaretei Hillary Duff. Aceasta versiune nu a reusit nici pe departe sa atinga succesul originalului semnat de legendarii The Who.

Citeste si:
Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei. Îi cere să nu mai facă uz...
Britney Spears, „la cuțite”...

4. Sheryl Crow incearca o varianta a melodiei "Sweet Child Of Mine", melodie preluata din repertoriul trupei Guns’N Roses, insa dupa parerea multor critici este sub asteptari.

5. In final incheiem cu o piesa celebra, intr-o varianta cat se poate de nereusita , “Satisfaction” in interpretarea blondei Britney Spears.

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.