Desi este cel mai popular, Kama Sutra nu este si cel mai vechi manual erotic din lume.

Erotismul nu a inceput cu Marilyn Monroe si nu se termina cu Jena Jameson. Cele mai vechi manuale despre sex din lume apartin Chinei si sunt cunoscute in limba engleza sub denimirea 'Handbooks of Sex'. Au fost scrise cu aproximativ 5.000 de ani in urma de legendarul Imparat Galben, Huang-Ti (2697-2598 i.Hr.).

Lui Huang-Ti ii este atribuit meritul de a fi creat poporul chinez. Se pare ca in timpul domniei sale s-au dezvoltat cu adevarat agricultura si industria matasii. Imparatul ar fi fost de fapt autorul mai multor manuale erotice, intre care 'Tao of Love Coupling'. Se spune ca Huang-Ti avea in permanenta alaturi de el 3 femei, Su-nui, Shuen-nui si Tsai-nu, care il consiliau pe teme sexuale, precum si un medic de sex masculin, Pong Tsu.

Conversatiile lor au fost ulterior publicate sub forma unei compilatii, rezultand cartea 'Su-Nui Ching', denumita astfel dupa numele uneia dintre cele trei femei, Su-nui. Aceasta carte a devenit apoi un fel de biblie erotica si totodata un ghid foarte util pentru sanatatea sexuala, fiind deosebit de apreciata in randul multor generatii care au urmat.

Celebrul 'Kama Sutra' este cel mai vechi manual erotic indian. Scrisa in sanscrita de Mallanaga Vatsyayana, cartea a fost inspirata din diverse manuscrise despre sex, aparute cu circa 300 de ani inainte. Departe de a fi promovata drept ghid al indragostitlor de pretutindeni, Kama Sutra se adresa initial catorva persoane instarite de la acea vreme.

"Kama" inseamna 'placere' sau 'dorinta sexuala' si este numele zeului indian care reprezinta natura sexuala masculina, iar "Sutra" inseamna 'aforisme' sau 'nuvele'. Prima editie englezeasca a manualului indian a aparut in anul 1883, iar popularitatea sa se mentine.

Cel mai faimos manual erotic roman se numeste 'Ars Amatoria' si a fost scris de poetul Publius Ovidius Naso cu circa 2.000 de ani in urma. La vremea respectiva cartea a fost considerata imorala si s-au iscat controverse legate de faptul ca ar fi descris arta amorului prin prisma adulterului. Cu toate acestea a atras atentia umanistilor renascentisti si a ramas una dintre cele mai apreciate opere erotice.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

'The Perfumed Garden' este cel mai cunoscut si apreciat manual arab despre sex, una dintre marile opere clasice ale literaturii erotice. Cartea a fost scrisa in secolul al 16-lea in Tunis (Tunisia actuala), de Umar Ibn Muhammad el-Nafzawi si seamana cu Kama Sutra in multe privinte. Totusi, multi dintre cei care au lecturat ambele manuale, declara ca opera araba este cu mult mai interesanta decat cea indiana, in primul rand pentru ca dezvaluie mai multe detalii in privinta culturii si societatii arabe. Cele 22 de povesti incluse in "Gradinile Parfumate" aduc aminte de cele gasite in celebra carte "1001 de Nopti".

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.