Riscuri si controverse in ceea ce priveste sexul anal.

Gradul ridicat de risc al sexului anal este semnalat atat din punct de vedere al igienei, cat si al sensibilitatii anusului. Desi se practica frecvent in cuplurile heterosexuale, este inevitabil asociat celor homosexuale si blamat din timpuri stravechi.

Sexul anal se accepta in relatiile heterosexuale cu atat mai mult cu cat reprezinta o modalitate sigura de evitare a sarcinii si de pastrare a himenului intact (in culturile in care se respecta regulile stricte impotriva practicarii sexului premarital). Se prefera si pentru ca anusul este mai stramt decat vaginul (mai cu seama dupa ce o femeie trece prin perioada sarcinii), are potential erogen sporit, ceea ce inseamna satisfactie pentru ambii parteneri.

Sex controversatDincolo de perspectiva mitologica, in care sexul anal era considerat un fetis sau o practica "interzisa", fiind asociat fie cu teama de vagin a barbatilor, fie cu violenta (din pricina posibilitatii de vatamare a anusului), exista riscuri reale si pentru transmiterea BTS. Utilizarea prezervativului este obligatorie, mai cu seama intre partenerii care nu formeaza un cuplu stabil. Concentratia mare de globule albe din jurul rectului, capacitatea de absorbtie a anusului si riscul crescut de iritare, fac ca zona sa fie expusa transmiterii unor boli sexuale, a aparitiei fisurilor, hemoroizilor si, in cazuri extreme, a cancerului anal.

In unele culturi, sexul anal este considerat o practica homosexuala, chiar daca se desfasoara in cupluri heterosexuale. Este vorba despre pegging, termen aparut in 2001 pentru a denumi metoda prin care o femeie isi penetreaza anal partenerul, cu ajutorul unui vibrator sau al altor adjuvanti sexuali. S-a estimat ca numarul persoanelor heterosexuale care practica sex anal se incadreaza undeva intre 30% si 50%.

4 pozitii preferabile pentru sexul anal:

1. Doggie-style

E clasica, e placuta, poate fi si comoda. Presupune ca partenera ta sa se aseze pe pat "in patru labe", iar tu sa te sprijini pe genunchi in timp ce o penetrezi din spate.

2. Half-bed

Poate ca din aceasta pozitie rotulele voastre nu au parte de toata distractia din lume, dar presupunem ca merita... Trebuie ca ea sa se aseze in genunchi, sa se aplece usor si sa se sprijine de marginea patului, iar tu sa faci cam acelasi lucru, pozitionat in spatele ei. Avantajul este ca iti poti folosi mainile pentru a-i cuprinde corpul si a-i stimula simultan alte zone.

Citeste si:
Ce pozitie te avantajeaza in pat
Ce pozitie te avantajeaza in pat

3. Analcrobatie

Seamana cu o alta pozitie pe care o preferi (te lasam sa ghicesti...), iar faptul ca are intrebuintare duala nu poate fi decat un lucru bun... Partenera ta se va aseza cu spatele pe pat, iar tu vei ramane in fata ei, in genunchi. Trebuie ca ea sa isi sprijine piciorele pe umerii tai, iar tu sa ii sustii bazinul si sa te inclini usor in fata. S-ar putea sa nu fie cea mai comoda pozitie... noroc ca se compenseaza cu altfel de satisfactie!

4. Spoon-style

Este cunoscuta pozite "intr-o parte", care functioneaza de minune in cazul sexului anal. Destul de simpla, mai cu seama pentru partenera ta, are si un grad sporit de intimitate. Ea se asaza pe pat, in pozitie de "foetus", iar tu te pliezi frumos din spate, pe formele corpului ei. In timpul penetrarii, ii poti stimula clitorisul cu degetele.

De stiut:

- foloseste prezervativ cu lubrifiant;

Citeste si:
8 pozitii pentru sex in masina
8 pozitii pentru sex in masina

- foloseste lubrifiant si in cazul penetrarii cu ajutorul degetelor;

- poti practica sexul oral anal, dar numai in conditii de igiena sora cu perfectiunea!

De la ei:

- postillionage = introducerea unui deget in anusul partenerului sexual;

- butt plugs = folosirea jucariilor sexuale pentru insertie anala;

- rimming = sex oral anal

- fisting = introducerea mainii in anusul partenerului sexual... (Oouch! de la noi).

Foto: skins.be

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.