Daca se apropie ziua in care te vei casatori si deja te gandesti ca nunta ta nu va fi lipsita de gafe, te poti relaxa afland cum decurge la altii cea mai "fericita" zi a vietii.

Daca se apropie ziua in care te vei casatori si deja te gandesti ca nunta ta nu va fi lipsita de gafe sau evenimente bizare, te poti relaxa afland cum decurge la altii cea mai "fericita" zi a vietii.

“Cate bordeie, atatea obiceiuri!” Ceremonia nuptiala este practicata in intreaga lume si nu este un trend nou, astfel ca astazi sunt atatea populatii cu traditii de nunta frumoase, haioase sau chiar ciudate. Facand un tur in jurul lumii, le-am cules pe cele mai inedite:

Nunta fara sfarsit

Nuntile musulmane in general dureaza intre trei si sapte zile. In Maroc petrecerea de nunta dureaza cam sapte zile, iar in prima zi mireasa trebuie sa urmeze un ritual de purificare printr-o baie in lapte. Apoi, mainile si picioarele ii sunt vopsite (Beberiska) - astazi miresele isi ung palmele cu henna. In timpul petrecerii de nunta mireasa isi schimba vestimentatia de mai multe ori, ca sa arate invitatilor ca are diverse tinute. Nu exista un model standard pentru rochia de mireasa, tinuta fiind in culori puternice, alcatuita din materiale fine si scumpe - matasuri, voaluri etc.

Un pahar pentru doua persoane

In Franta mirii obisnuiesc sa bea dintr-un pahar cu doua manere si de cele mai multe ori acest pahar este oferit din generatie in generatie, avand o deosebita valoare sentimentala.

Dansul... banilor

In Polonia exista un obicei interesant: dansul miresei este cumparat. Invitatii prind in rochia acesteia bani pentru a-i cumpara dansul. Apoi acestia sunt adunati de domnisoarele de onoare si oferiti mirilor pentru calatoria din luna de miere.

Painea, dulceata casniciei

Traditia cretana presupune existenta unei paini de nunta. Aceasta este de fapt un aluat impletit special, ornat tot cu coca, in forma de luna, stele, soare etc. Aceasta paine este facuta dintr-un aluat special, dulce, cu mirodenii speciale, fistic, nucsoara, coriandru, scortisoara etc. Traditia spune ca aceasta paine reprezinta dulceata casniciei si fericirea mirilor. Din ea se ospateaza toti invitatii.

Cele mai vesele nunti

Citeste si:
Fii o mireasă neconvențională cu o rochie spectaculoasă !
Fii o mireasă neconvențională...

Cuba este renumita pentru veselia petrecerilor din aceasta tara si nunta nu face exceptie. Dansuri frumoase, rapide si muzica al carei ritm nu poate fi ascultat de pe scaun. Dansurile cubanezilor se organizeaza in grup, nu pe perechi, barbatii isi schimba partenerele intre ei, astfel ca o femeie in general are ca partener pe fiecare barbat din ringul de dans. Fiecare dintre invitatii care va dansa cu mireasa ii va prinde in rochie o suma de bani. Acestia vor fi adunati chiar de ea sau de domnisoarele de onoare si folositi probabil pentru calatoria din luna de miere.

Nunta in... Rai

Pe plajele superbe ale insulelor filipineze nuntile decurg intr-o atmosfera plina de veselie si romantism. Ritualurile lor sunt foarte importante cand vine vorba despre logodna si casatorie, iar petrecerile sunt pline de flori si fructe exotice. Filipinezii isi ofera un colier de flori in timpul ceremoniei in care isi jura dragoste eterna.

Citeste si:
Zanni, planuri serioase de viitor! Câștigătorul Survivor România...
Zanni, planuri serioase de...

Si traditiile de nunta romanesti sunt interesante, unele dintre ele chiar haioase, cum ar fi furatul miresei, dansul gainii, aruncatul jartierei miresei sau orice element de noutate adus de miri in cadrul nuntii lor. In fond, nunta perfecta este aceea pe gustul mirilor, dincolo de traditii si formalitati.

Mai multe detalii, aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.