Ofera-i cadoul potrivit, in functie de temperamentul ei.

Cand esti in impas si nu stii ca sa ii cumperi iubitei tale de ziua ei, uita pentru o clipa de trend-uri sau cadouri neutre, impersonale si gandeste-te pur si simplu la felul ei de a fi, incercand sa ii creionezi tipul temperamental. Pentru asta nu trebuie sa fii superstitios, ci sa faci cateva conexiuni logice... Odata ce reusesti, poti intocmi o lista de cadouri, pentru a avea alternative in caz ca planurile ti se dau peste cap.

Inainte de a incepe, mai jos vei gasi cateva informatii utile din partea noastra legate de tipurile temperamentale, precum si de cadourile potrivite fiecaruia dintre acestea:

Cati oameni, atatea tipuri de temperament, in masura in care fiecare om este unic. S-au facut adesea comparatii si diferentieri, chiar clasificari, ceea ce a condus la variate tipologii. Inca din antichitate, medicii greci Hippocrate si Galen distingeau patru tipuri de temperament fundamentale: coleric, sangvinic, flegmatic si melancolic. S-au stabilit apoi corespondente intre acestea si elementele naturale fundamentale, aerul, apa, focul, pamantul si chiar cu anotimpurile. Iata cum se descrie fiecare tip de temperament:

COLERIC

Reprezentat de foc, este patimas si mistuitor precum caldura verii. Este un temperament puternic, dar neechilibrat. Printre calitatile si defectele acestuia, amintim: vointa accentuata, pasiune, excitabilitate, iritabilitate, agresivitate, imprevizibilitate.

Cadouri potrivite:

- Un obiect decorativ de tip perpetuum mobile - o va ajuta sa se relaxeze si o va calma in situatiile tensionate.
- O vacanta in doi intr-o tara exotica - va cunoaste lucruri noi si va trai experiente inedite, ceea ce ii va hrani nevoia constanta de a iesi din rutina.
- O cina romantica "extrema", intr-un mediu neconventional (pe acoperisul unei cladiri, pe apa, pe o stanca abrupta etc). Trebuie sa fii creativ pentru a nu ii permite sa isi piarda interesul pentru tine.

SANGVINIC

Este asociat aerului si se remarca prin putere, echilibru, superficialitate si instabilitate, asemenea brizei primavaratice. Printre calitatile si defectele acestui tip, amintim: mobilitate, dinamism, sociabilitate, reactivitate accentuata, superficialitate, sugestibilitate, instabilitate.

Cadouri potrivite:

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

- Bijuterii... oricand, oricum, oricat, oriunde. Avand in vedere ca este un tip temperamental usor materialist, cadourile "marunte", dar valoroase ii vor face placere.
- Un salt cu parasuta sau bungee-jumping, pentru a-i potoli setea de adrenalina.
- O petrecere-surpriza intr-un club "de fite". Va fi foarte incantata sa primeasca atentie si sa se remarce pe ritmurile ei favorite...

FLEGMATIC

Este asociat apei si este perseverent, echilibrat, dar insensibil precum frigul iernii. Printre calitatile si defectele acestui tip, mentionam: toleranta, rabdare, perseverenta, echilibru, reactivitate redusa, inadaptabilitate monotonie, stereotipie.

Cadouri potrivite:

- Accesorii utile pentru birou. In general, o fac fericita cadourile practice si nu tanjeste dupa gesturi romantice, care implica bomboane de ciocolata, iepurasi din plus sau lenjerie intima.
- Carti sau timbre de colectie. Are cateva hobby-uri la care nu ar renunta niciodata, iar colectionarea de obiecte este unul dintre ele.
- Jucarii sexuale. Desi pare monotona si nu se remarca prin felul ei de a fi, are cateva fantezii indraznete pe care le-ar dezvalui doar acelui barbat care are rabdarea necesara sa o cunoasca din mai multe puncte de vedere.

Citeste si:
Selly împlinește astăzi 22 de ani! Cum își petrecea ziua de naștere...
Selly împlinește astăzi 22 de...

MELANCOLIC

Este reprezentat de pamant si poate fi profund, creativ, dar pesimist precum ploile tomnatice. Printre calitatile si defectele acestui tip, mentionam: intensitate, sarguinta, responsabilitate, anxietate, imobilitate, pesimism.

Cadouri potrivite:

- Obiecte realizate manual, prin care sa ii transmiti un mesaj sugestiv. Ii plac cadourile unicat, neconventionale, care nu sunt perisabile.
- Bilete la un spectacol exclusivist (teatru, opera, balet), pentru ca este o persoana creativa, cu inclinatii artistice.
- Lenjerie intima. Nu trebuie sa fie sofisticata sau multicolora, ci simpla, sexy, de calitate.

Articol de Torque


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.