Yuppy 28 Martie 2019 16:54
Morgan Freeman, actor castigator de Oscar, si-a transformat ferma de 50 de hectare din Mississippi intr-un sanctuar menit sa salveze albinele, amenintate cu disparitia, scrie Bright Side.


In ultimele decenii, fermierii si oamenii de stiinta au observat o scadere dramatica a populatiei de albine, coloniile lor fiind reduse cu zeci de procente. Schimbarile climatice, folosirea pesticidelor si distrugerea habitatului lor natural sunt cateva dintre cauze.

Actorul Morgan Freeman incearca sa contribuie la stoparea acestui fenomen, desi initial totul incepuse ca un hobby. Din 2014 si pana in prezent, el a importat mai multi stupi din Arkansas in ferma sa de 50 de hectare, pe care a transformat-o intr-un paradis pentru albine. Aceste insecte pot gasi aici trifoi, magnolii si lavanda. Raspunsul sau vine ca o contributie la miscarea globala menita sa conserve populatia de albine, incercand sa explice oamenilor cat de importante sunt.

Intr-unul dintre interviuri, actorul in varsta de 81 de ani a spus: “Se fac eforturi concentrate pentru a readuce albinele pe planeta... Nu realizam ca ele sunt fundatia."

Albinele fac 80% din procesul de polenizare din lume, iar fara contributia acestora (o colonie poate poleniza pana la 300 de milioane de flori zilnic), omenirea este in pericol.

Despre importanta acestora, puteti urmari clipul explicativ de mai jos.

Despre diferenta dintre albine si viespi cititi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.