Yuppy 16 Martie 2016 16:18
Autoritatile din Bhutan au sarbatorit nasterea fiului regelui Kheshar si al reginei Jetsun, plantand 108.000 de arbusti.

Numarul copacilor plantati nu a fost ales la intamplare, noteaza agerpres.ro. In budismul vajrayana, religia de stat a Bhutanului, 108 este un numar sfant si reprezinta numarul de pacate de care trebuie sa se lepede un om pentru a atinge iluminarea. De aceea, si rozariul budist are 108 margele.

Mai mult, potrivit lui Tenzin Lekphell, ceel care a coordonat intreaga actiune, in budism, copacul este cel care hraneste toate formele de viata, simbolizand sanatatea si longevitatea.

Pentru a celebra nasterea printului mostenitor, fiecare din cele 82.000 de gospodarii ale micutului stat au plantat cate un copac, restul de 26.000 fiind plantate de voluntari.

Desi este unul din cele mai sarace state din lume, iar 70% din locuitori nu au electricitate, in Bhutan, progresul este masurat in functie de fericirea locuitorilor, si nu in functie de PIB. Micutul stat monahal, care nu a fost colonizat niciodata si din care lipsesc atacurile teroriste, ia in calcul, pe langa dezvoltarea economica, si fericirea locuitorilor si echilibrul naturii. Mai mult, constitutia Bhutanului impune ca 60% din suprafata tarii sa ramana mereu acoperita de paduri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.