Bucuresti, 21 septembrie: o seara magica in compania celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor.

Muzica si poezie pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti. Pe data de 21 septembrie, Leonard Cohen concerteaza in Capitala, intr-un spectacol organizat de Compania Events.

Mai motivat ca niciodata, cel care este considerat cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Leonard Cohen, este in mare forma in acest prim turneum, dupa o pauza de 15 ani. Prin vocea sa de aur, poezia sonora transmite multa caldura, iar dialogurile permanente cu publicul fac deliciul unui show plin de culoare. Intregul spectacol va fi captivant, mai ales ca atitudine vocala, unde desele schimbari de tonalitati arata un Leonard Cohen plin de viata la 73 de ani si un vocalist care se respecta si care respecta publicul la randu-i.

"Muzica lui Cohen, intunecata si poetica, ar trebui inclusa in tabelul periodic al elementelor" - proclama revista Rolling Stones. "Dupa ce o descoperi, se transforma subit in ceva tot atat de necesar ca oxigenul". E greu sa mai gasesti in istoria muzicii un alt artist care sa se fi dezinteresat atat de sincer de cultura pop si care totusi sa fi influentat-o atat de profund si sclipitor. Unul dintre cei mai controversati, originali, irezistibili, captivanti compozitori ai erei, Leonard Cohen detine reteta seductiei intelectuale si o aplica cu incredibil succes de multi ani incoace. In proza si in literatura la fel de bine ca in muzica.

Compozitiile sale au fost interpretate de nume faimoase, fiecare "cover" fiind o incercare fascinanta de a intelege mai indeaprope muza-i enigmatica. De la "Suzanne" a lui Judy Collins la U2, REM, Sting, Nick Cave, Rufus Wainwright si Johnny Cash, cantecele lui Cohen au calatorit la fel de mult ca autorul lor.

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu data de 17 iulie prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din tara. Preturile biletelor variaza in functie de categorie: 79 RON (in picioare, pe gazon), 119 RON (tribuna 2), 149 RON (tribuna 1), 249 RON (zona Premium), 349 RON (zona VIP - cu acces la bufet).

Despre Leonard Cohen

Nascut in Montreal, Leonard Cohen a inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. A urmat cursurile Universitatii McGill, unde a castigat premiul McNaughton pentru creatie, inainte de absolvire. Si-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies", la un an dupa aceea, cu un succes rasunator. Alte doua volume de poezii i-au urmat, deopotriva cu inscrierea la Universitatea Columbia. Devine cunoscut in Canada si in America atat pentru comportamentul sau iconoclast, cat si pentru scrierile sale - publica "The Favorite Game" (1963) si "Beautiful Losers" (1966).

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, inregistreaza o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista ii propune lui Cohen sa o urmeze in turnee si astfel debutul lui are loc in vara anului 1967, la "The Newport Folk Festival". Urmeaza doua concerte cu casa inchisa in New York si o aparitie la CBS NETWORK, unde Cohen isi interpreteaza cantecele si-si recita poeziile. Artistul semneaza un contract cu studioul de inregistrari Columbia si in 1968 lanseaza primul sau album, "The Songs of Leonard Cohen", un album devenit hit folk, care creeaza valva in mediile muzicale, asigurandu-i un renume inegalabil printre cantareti si textieri. In al doilea an de la aparitie, "The Songs of Leonard Cohen" se vinde in 100.000 de copii.

Cu toate ca pastreaza acelasi stil melancolic, urmatorul album, "Songs From a Room"(1969) nu inregistreaza acelasi success comercial. Hiturile "Bird on a Wire" si "The Story of Isaac" rivalizeaza insa cu succesul "Suzanne". Cel de-al treilea album, "Songs of Love and Hate"(1971), e considerat esential pentru opera lui Cohen de fanii sai. In 1973 se lanseaza "Leonard Cohen: Live Songs"; in acelasi an, muzica lui Leonard ilustreaza piesa de teatru "Sisters of Mercy", produsa de Gene Lesser, piesa care are la baza o versiune fantezista a vietii cantautorului.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Nici albumul "New Skin for Old Ceremony" din 1974 nu se lasa mai prejos. Cantecele sale, la fel de triste si melancolice, sunt remarcabile prin jocurile de cuvinte. Columbia Records lanseaza "The Best of Leonard Cohen" in 1975. Doi ani mai tarziu, artistul revine cu "Death of a Ladies' Man". Cea mai controversata aparitie a sa, "Death of a Ladies' Man", produsa de Phil Spector, include melodii mult prea incisive ca sound, caracterizate prin acelasi ritm monoton, lipsit de o oarecare energie si totusi familiar fanilor.

Urmatoarele doua albume, "Recent Songs" (1979) si "Various Positions" (1985, Passport Records) nu au avut la fel de mult succes. "I'm Your Man" (1988, Columbia) reaminteste insa fanilor de calitatea muzicii lui Cohen, care isi promoveaza cu adevarat imaginea prin intermediul acestui album, printr-un melanj reusit de umor negru, pesimism si infatuare. Patru ani mai tarziu, lanseaza "The Future", avand ca subiect amenintarile probabile asupra omenirii din anii care aveau sa urmeze. In 1994 apare produsul "Live". Iata ca in 2008, Cohen renaste ca pasarea Phoenix din cenusa, cu un turneu international indelung aclamat. Primul concert al toamnei din Europa are loc in Bucuresti.

Citeste si:
Agri Trade Summit 2024, cel mai complex eveniment din România...
Agri Trade Summit 2024, cel...

[Via]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.