Oamenii de stiinta de la o universitate din Olanda au descoperit in substratul picturii “Patch of Grass” al lui Van Gogh, figura unei femei.

Cu ajutorul tehnicii de ultima generatie, oamenii de stiinta de la o universitate din Olanda au descoperit in substratul picturii “Patch of Grass” al lui Van Gogh, figura unei femei.

Descoperirea, realizata cu ajutorul razelor X, joaca un rol important pentru istoricii de arta, pentru a intelege cat mai bine tehnica picturala a lui Van Gogh.

“Se estimeaza ca o treime din ultimele picturi ale lui Van Gogh au fost pictate pe deasupra celor existente. Cu alte cuvinte Van Gogh isi recicla propriile panze”, a declarata Joris Dik, om de stiinta la Universitatea Tehnologica Delft, potrivit yahoo.com.

Razele X au rolul de a indeparta culorile, astfel putand fi descoperite contururile vagi din spatele unei picturi.

Prin activitatea sa de reciclare, Van Gogh a acoperit pictura originala cu mai multe straturi de culoare, dar oamenii de stiinta au reusit sa exploreze toate elementele diferite de pe fiecare strat .

“Acum putem face un model virtual, tridimensional al unei picturi si coji toate straturile pe rand, dupa care vom putea vedea detaliile imaginii ascunse”, a declarat Dik.

“Patch of grass” a fost pictata de Van Gogh in 1887 la Paris, si acum este expusa la Muzeul Kroller-Muller din Otterlo, Olanda.

[Via]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.