Britanica Amy Jade Winehouse este considerata cea mai talentata cantareata a generatiei actuale.

Britanica Amy Jade Winehouse este considerata cea mai buna cantareata a generatiei actuale. Castigatoare a numeroase premii muzicale, Amy a devenit in scurt timp apreciata la nivel mondial pentru vocea sa, imediat dupa hit-ul "Rehab" care fara indoiala s-a remarcat ca fiind totalmente diferit fata de ceea ce oferea industria muzicala la momentul respectiv.

Amy s-a nascut in 1983 la Londra, in cartierul Enfield. La doar 10 ani formeaza prima trupa numita Sweet-n-Sour cu care canta hip-hop. Dupa doi ani se inscrie la scoala de actorie "Sylvia Young" , dar dupa un an este exmatriculata din cauza unui piercing in nas si pentru lipsa de disciplina.

La varsta de 13 ani primeste o chitara, iar cateva luni mai tarziu inregistreaza prima caseta pe care o trimite la casa de productie A&R. Acesta este prima aparitie in domeniul muzical.

Succesul apare in anul 2003 o data cu lansarea albumului de debut, "Frank". Albumul este compus in colaborare cu Salaam Remi, specializat pe muzica hip-hop si este lansat in luna octombrie. Cantecele urca rapid in topurile britanice si obtin primele reactii pozitive. In urma acestora Amy Whinehouse primeste Discul de Platina pentru vanzarile inregistrate, castiga premiul Ivor Novello pentru textul melodiei Stronger Then Me si ii asigura numeroase participari la festivaluri din Europa.

Vocea deosebita cucereste, iar sfarsitul anului 2003 ii aduce cantaretei doar critici favorabile, fiind comparata cu Macy Gray si Sarah Vaughan. De asemenea, albumul "Frank" a fost nominalizat la BRIT Awards pentru categoriile 'cea mai buna cantareata britanica' si 'british urban act'.

Vestile soc nu intarzie sa apara, Amy spunand ca nu este deloc atrasa de albumul "Frank", asta in urma unei decizii a casei de productie de a include pe album anumite piese remixate. Artista a declarat ca nu va mai asculta niciodata albumul "Frank". Dupa cateva luni aceasta a revenit asupra declaratiei, spunand: „Acum ascult albumul din alt punct de vedere si sunt inca foarte mandra de el. Cred ca este un album foarte bun. Dar sunt unele lucruri pe care le-as fi facut altfel. Chiar daca voiam sa fac unele lucruri putin diferit, asta nu inseamna ca nu imi place ce este pe album."

Citeste si:
Elena Gheorghe are probleme serioase de sănătate. Cu ce afecțiune...
Elena Gheorghe are probleme...

La inceputul anului 2006 Amy il cunoaste pe Mark Ronson, dupa ce trimite cateva demo-uri unor radiouri din New York: 'Rehab', 'Wake Up Alone'. Aceste doua melodii preconizeaza cel de-al doilea album al britanicei: 'Back To Black'. In octombrie 2006 albumul este lansat si in scurt timp castiga locul intai in topul britanic si locul sapte in topul US Billboard 200, fiind cel mai bun debut al unui cantarete britanice din toate timpurile. Albumul 'Back To Black', dupa spusele artistei, a fost inregistrat in doar sase luni , asta dupa o pauza de aproape doi ani. "Dupa 'Frank' nu am mai scris cantece timp de optsprezece luni, insa dupa ce l-am intalnit pe Mark Ronson am scris intregul album in sase luni - el m-a inspirat", a afirmat Amy.

Nu doar muzica este influentata de personalitatea si atitudinea artistei, ci si look-ul pe care il abordeaza. Influentele din jazz si blues se reflecta si in coafura, parul prins si machiajul oferind artistei un aer al anilor '30 , '40. In schimb, numeroasele tatuaje pe care Amy le are o aduc cu picioarele pe pamant - in anii 2000. Asadar, imaginea cantaretei este una destul de controversata, contrastul intre extravaganta vestimentara si muzica pe care o canta oferindu-i un plus de originalitate.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Stilul de viata controversat al lui Amy Winehouse nu mai este un secret si nu mai surprinde pe nimeni. Din pricina drogurilor pe care le fumeaza artista britanica sufera de o forma destul de grava de emfizem pulmonar. Dupa spusele medicilor Amy isi foloseste momentan doar 70 % din capacitatea plamanilor. Nu cu mult timp in urma Amy Winehouse socase publicul, prizand vodca cu un pai la o petrecere unde au luat parte Kelly Osbourne, Mark Ronson si Kimberly Stewart, intr-un club londonez. Doctorii au avertizat ca metoda lui Amy ar putea fi letala deoarece alcoolul inhalat se duce direct in sange.

Cu toate acestea, tatal artistei a declarat ca recentele rapoarte ale medicilor asupra santatii fiicei sale nu vor influenta agenda pe care aceasta o are planificata, cel putin pentru urmatoarele 6 luni.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.