Un romantic incurabil, Barry White si-a inceput cariera inr-un mod destul de bizar.

Barry Eugene White s-a nascut pe 12 septembrie 1944, a cucerit lumea muzicii cu vocea lui grava, a vandut peste 100 de milioane de albume in intreaga lume si a castigat de nenumarate ori discuri de aur si de platina.

Un romantic incurabil, Barry White si-a inceput cariera inr-un mod destul de bizar. La varsta de 10 ani reuseste sa intre intr-o gasca de negri din cartierul natal, Galveston, din Texas. La 17 ani, in urma unui atac premeditat asupra unei masini, Barry impreuna cu gasca sa reusesc sa jefuiasca un Cadillac si sa-i fure rotile in valoare de 30.000 de dolari. Barry a fost in scurt timp prins, dar pentru ca era inca minor a fost condamnat la doar patru luni de inchisoare. Acasta mica experienta i-a schimbat viata si dupa ce l-a ascultat pe pe Elvis la radioul inchisorii Barry s-a hotarat ca trebuie sa cante. De altfel, artistul a delcarat ulterior ca acel moment a fost cel care i-a schimbat viata pentru totdeauna.

Dupa ce a iesit din inchisoare White a renuntat la viata de cartier pe care a dus-o pana atunci si a continuat ce si-a propus. La inceputul anilor ’60 reusise sa gaseasca alti prieteni cu care a pus pe picioare prima trupa.

Vocea sa inconfundabila nu a ramas neremarcata si, astfel, pana la sfarsitul anilor '60 Barry semna primul sau contract in care se angaja sa compuna si sa cante melodiile de pe coloana sonora a serialului The Banana Split – care reprezenta la acea vreme o posibilitate foarte mare de a se face remarcat, avand in vedere ca serialul era televizat in toata America.

In urma acestui succes Barry reuseste sa atraga atentia mai multor case de productie si semneaza cu 20th Century Records la inceputul anului 1970. Dupa semnarea contractului artistul se reprofileaza trecand de la interpret la compozitor. Primul success in noul domeniu l-a avut piesa Walking in the Rain (With The One I Love), care a ajuns in Top 20 Marea Britanie in anul 1970.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

La insistentele managerului sau Barry se reapuca de cantat. Experienta acumulata in domeniul compozitiilor il ajuta pe artist sa compuna in perioada 1973 – 1976 majoritatea hiturilor cu care reuseste sa cucereasca lumea: Never, Never Gonna Give You Up (1973), Can't Get Enough of Your Love, Babe (1974), You're the First, the Last, My Everything (1974), What Am I Gonna Do With You (1975), Let the Music Play.

Dupa acesta perioada , Barry White devine vedeta internationala. Show-urile pe care le realiza in general urmareau publicul feminin, ideea de baza fiind romantismul. Barry si-a dezvoltat foarte mult latura romantica, reusind sa o duca la extrem; este recunoscut cazul in care a reusit sa faca mai multe femei sa lesine in timpul unui concert sustinut la New York.

Stilul soul si funk si noul mod de a canta blues l-au transformat pe Barry White intr-o emblema a romantismului si stilurilor de muzica mentionate mai sus.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

Odata cu decaderea muzicii disco si funk , la inceputul anilor '90, Barry a suferit o usoara scadere a vanzarilor, dar la sfarsitul anului 1999 mai lanseaza doua albume, iar vanzarile cres vertiginos, acesta reusind sa atinga pragul de 100 de milioane de discuri vandute in intreaga lume.

In anul 2002 Barry White a suferit un blocaj renal si a fost internat de urgenta la un spital din Los Angeles, fapt care practic l-a scos din viata publica. In acelasi an, pe data de 4 iulie, in urma unei lungi perioade de suferinta, Barry White se stinge din viata la varsta de 58 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.