Yuppy 1 August 2016 16:45
Efectul pe care il are acest obicei asupra parului tau.

Ti s-a intamplat vreodata sa te duci la culcare cu parul ud si sa te intrebi daca acest obicei are un efect asupra podoabei capilare? Oare poate duce la caderea parului sau la deteriorarea lui?

Daca esti genul de persoana care face dus noapte, apoi se duce imediat la culcare, poate ca ar trebui sa acorzi cateva minute in plus uscarii parului. Iata de ce.

Potrivit medicilor dermatologi, dormitul cu parul ud nu afecteaza structura parului in sine, dar poate avea efecte asupra modului in care arata atunci cand te trezesti. De exemplu, iti poate face parul sa arate lipsit de volum si vitalitate sau sa se onduleze peste noapte.

Cuticula firului de par este asemeni tiglelor de pe acoperisul caselor, orientate intr-o singura directie. Atunci cand parul este uscat corespunzator, cuticulele sunt netede. Dar, atunci cand dormi cu parul ud, acestea de freaca de fata de perna, ajungand sa fie intinse in diferite unghiuri, reducand din volum si stralucire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.