Yuppy 22 Iunie 2016 16:15
Sase tineri au inventat un nou tip de vin: vinul albastru.

Sase vinificatori creativi au ales ciorchini de struguri rosii si albi din regiunea Basque, Spania, si i-au amestecat cu antocian, un pigment din sucul plantelor care ofera fructelor culoarea violet, rosie sau albastra, si cu colorant alimentar. Rezultatul este un tip nou de vin, intr-o incantatoare nuanta de albastru.

Cei sase tineri nu au nicio calificare in comertul cu vin, dar si-au petrecut ultimii doi ani in colaborare cu Universitatea din Basque pentru a crea reteta perfecta.

In afara faptului ca este o culoare inedita, tinerii au ales albastrul si datorita simbolisticii sale. Potrivit acestora, culoarea albastra reprezinta miscare, inovatie si infinit si este o schimbare asociata cu schimbarea."

In cee ce priveste gustul, vinul albastru este mai dulce decat cel rosu sau alb desi nu contine zahar. O sticla costa 11 dolari si continue 11.5% alcool. Vinul albastru este comercializat momentan in Spania, Franta, Marea Britanie, Germania si Olanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.