Sase vinificatori creativi au ales ciorchini de struguri rosii si albi din regiunea Basque, Spania, si i-au amestecat cu antocian, un pigment din sucul plantelor care ofera fructelor culoarea violet, rosie sau albastra, si cu colorant alimentar. Rezultatul este un tip nou de vin, intr-o incantatoare nuanta de albastru.
Cei sase tineri nu au nicio calificare in comertul cu vin, dar si-au petrecut ultimii doi ani in colaborare cu Universitatea din Basque pentru a crea reteta perfecta.
In afara faptului ca este o culoare inedita, tinerii au ales albastrul si datorita simbolisticii sale. Potrivit acestora, culoarea albastra reprezinta miscare, inovatie si infinit si este o schimbare asociata cu schimbarea."
In cee ce priveste gustul, vinul albastru este mai dulce decat cel rosu sau alb desi nu contine zahar. O sticla costa 11 dolari si continue 11.5% alcool. Vinul albastru este comercializat momentan in Spania, Franta, Marea Britanie, Germania si Olanda.

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Social Impact Award: 10 idei pentru binele societății vor fi incubate în vara...
Sursa: green.start-up.ro
-
Pickles, localul cu murături prăjite care-ți trezește simțurile
Sursa: start-up.ro
-
Cheesecake cu afine, un desert incredibil de pufos și delicios pentru această...
Sursa: garbo.ro
-
Ana Nicolescu, change strategist: Antreprenoriatul nu e greu. Ce e greu e să...
Sursa: kudika.ro
-
Top 5 motive pentru care un client renunță la magazinul sau la brandul preferat
Sursa: retail.ro
-
NN are 2,2 milioane de clienți în România
Sursa: futurebanking.ro
-
Un oraș din Italia le dă apă cu porția oamenilor. Locuitorii nu mai au voie...
Sursa: wall-street.ro