Descopera secretul care te binedispune instant.

Ai avut o zi proasta si ai nevoie de ceva pentru a te inveseli. Sau poate ca te-ai certat cu cineva drag dintr-un motiv stupid si ai vrea sa pui punct discutiei. Vrei sa te simiti mai bine cat mai repede. Dar, este oare posibil?

Cercetatorii au demonstrat ca reactionam aproape instant si inconstitent la reactiile faciale pe care le vedem in jurul nostru. Dureaza mai putin de 30 de milisecunde pentru ca mintea sa proceseze o expresie si sa reactioneze la ea. In plus, mimam in mod natural expresiile celor din jur. Astfel, atunci cand zambesti cuiva, persoana respectiva nu se poate abtine sa nu zambesasca inapoi.

Atunci cand zambim suntem mai fericiti.

Numeroase studii au aratat ca zambitul are un impact profund asupra starii de spirit si experientei emotionale. Un zambet poate declansa reducerea hormonilor de stres. De asemenea, oamenii care se incrunta mai rar, traiesc mai multe sentimente pozitive.

Potrivit unui alt studiu, daca zambesti in timp ce suferi de o anumita durere, aceasta isi pierde din intensitate. Chiar si atunci cand te prefaci ca zambesti, acest gest poate reduce nivelul de stres din organism.

Asadar, tine minte: zambitul te poate face mai fericit in aproximativ 30 de milisecunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.