Luna in care te-ai nascut poate spune foarte multe lucruri despre tine.

Luna in care te-ai nascut poate spune foarte multe lucruri despre tine si nu, nu ne referim la astrologie. Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, anotimpul in care te-ai nascut poate influenta greutatea, inaltimea,indicele de masa corporala si varsta la care intri in adolescenta.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au descoperit ca exista o diferenta majora intre copiii nascuti in lunile de vara si cei nascuti iarna. Cei nascuti vara au cantarit mai mult la nastere, sunt mai inalti si au avut prima menstruatie destul de tarziu. In cazul copiilor nascuti iarna, lucrurile stau exact invers.

Potrivit cercetatorilor, diferenta atat de mare dintre copiii nascuti iarna si cei nascuti vara se datoreaza expunerii la soare si la vitamina D. In timpul verii, mamele insarcinate sunt expuse mai mult la lumina soarelui, iar fatul absoarbe mai multa vitamina D.

La studiu au participat peste 500.000 de participanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.