Un cercetator de la Universitatea Stanford a postulat ca omenirea a inceput sa piarda din inteligenta in urma cu mii de ani, scrie medicaldaily.com.

Dr. Gerald Crabtree a publicat un articol in jurnalul "Trends in Genetics" unde a explicat teoria sa:

"Dezvoltarea abilitatilor intelectuale ale oamenilor si optimizarea genelor care au legatura cu inteligenta au avut loc in perioada pre-verbala, cand stramosii nostri tocmai calatoreau in afara Africii".

In aceasta etapa initiala a civilizatiei umane, oamenii traiau si mureau in functie de cat de bine functionau abilitatile cognitive, mai ales cele care determinau orientarea spatiala. O data cu aparitia oraselor si a agriculturii, aceasta abilitate a devenit din ce in ce mai inutila. Oamenii au ajuns sa depinda unii de altii, iar selectia naturala a incurajat mutatiile care lucreaza impotriva inteligentei.

"Un vanator care a facut o greseala ar fi murit. Astazi, contabilii si oamenii de afaceri de pe Wall Street nu au parte de acelasi tratament. Selectia extrema este un lucru ce tine de trecut", explica Gerald Crabtree.

Citeste continuarea pe 9am.ro

Sursa foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.