Beneficiind de curentii calzi care au adus nutrienti langa insula, fitoplanctonul s-a dezvoltat din belsug, el dansand "pe aripile curentilor".

Pentru cine nu stie, Starry Night este o pictura faimoasa a olandezului Van Gogh, cel care dupa o cearta severa cu Paul Gaugain si-a taiat lobul stang al urechii. Multi il stiu din pacate dupa rodul acelui acces de furie si mai putin pentru capodoperele sale...

A propos de Van Gogh, Serena Malyon a avut geniala idee de a trata picturile maestrului cu tilt-shift, o tehnica speciala care creeaza un efect fermecator. Puteti vedea ce a iesit aici: Tilt-Shift Van Gogh

Dar sa revenim la Starry Night. Rebecca Roth de la NASA se mandreste cu o fotografie pe care a intitulat-o "Van Gogh din spatiu" si asta pe buna dreptate; veti intelege de ce vizualizand poza completa. Ea releva formatiuni planctonice din Marea Baltica, undeva langa insula Gotland din apropiere de Suedia. Sa nu fiti deloc surprinsi, dar acestor mici plante le datoram noi existenta. Planctonul este prima veriga a lantului trofic din ocean, cu el hranindu-se anumite vietuitoare mai mari sau mai mici. Beneficiind de curentii calzi care au adus nutrienti langa insula, fitoplanctonul s-a dezvoltat din belsug, el dansand "pe aripile curentilor".

Click aici pentru a vedea fotografia completa!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.