Ce ma sfatuiti sa fac, sa aflu ce vor oamenii, satisfacandu-mi o curiozitate sau sa las totul neatins?

Vreau sa aflu dorintele oamenilor...

Pe meleagurile intinse si destul de dobrogene, pe vremuri a trecut un om. Avea cu el cuvantul. Modest, a trait intr-o pestera, acolo unde si pe langa zac acum manastiri, ajung autocare cu elevi sau suflete mai aproape de Dumnezeu. Il chema Andrei.

Inauntru, incep sa te doara oasele numai de la gandul ca piatra este pretutindeni. Te contopesti cu ea si nu-ti trebuie ani pentru asta. Miroase a tamaie, a vechi, a fum impregnat in roci. Dar nu asta conteaza cel mai mult. Important este ca omul de rand se leaga mereu de personajele sfinte, semn ca e atat de singur si neajutorat in majoritatea timpului. Acolo, printre crapaturi, stau indesate poate mii de bucati de hartie pe care poate mii de oameni au trecut dorinte peste dorinte. Multi nu stiau probabil ca asa se obisnuieste si, tremurand, au rupt un petec si au cautat cu emotie un creion. Au scris ce le-a trecut mai intai prin cap si, ca intr-un ritual magic, au ales locul cel mai potrivit pentru a lasa biletul.

Stau cateodata si imi imaginez, cum ar fi sa ma duc chiar acolo, sa scot toate minunile alea din peretii pesterii si sa descopar ce isi doresc ceilalti. As deveni un Andrei care in sfarsit se intoarce acasa si isi gaseste pestera altfel...

“Oare de ce au facut asta? Imi las hainele grele pe patul sapat adanc in piatra nu foarte dura si privesc in jurul meu. E ca un cer de pe care au cazut toate stelele si toate s-au transformat in dorinte. Unele s-au indeplinit intre timp, altele nu, altele asteapta inca. Sa le scot indata si sa aflu ce vor oamenii? Ei nu stiu niciodata incotro se indreapta si ce vor cu adevarat. O sa descopar numai nimicuri, imi voi pierde vremea. Sau poate, voi afla povesti triste, lucruri profunde, imateriale, care ar transforma vietile necajite in fericiri, in imapacarea cu sine si cu alti semeni, cu Cel de Sus…Oare daca ma apuc sa le desprind din povestea lor, risc sa le stric? Daca nu se vor mai indeplini? Stau aici pana ma fac una cu piatra de sub mine si deasupra mea.”

Citeste si:
STUDIU Oamenii purtau coliere făcute din scoici în urmă cu peste...
STUDIU Oamenii purtau coliere...

Ce ma sfatuiti sa fac, sa aflu ce vor oamenii, satisfacandu-mi o curiozitate sau sa las totul neatins?

Un text de: Ianis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.