Cine nu a citit cel putin un bestseller, probabil ca nu a citit niciodata ceva cu adevarat important.

Cine nu a citit cel putin un bestseller, probabil ca nu a citit niciodata ceva cu adevarat important. Bestseller-urile sunt cele mai populare si cel mai bine vandute carti din lume, iar acestea se impart in mai multe categorii: volume unice, volume in serie, carti pentru copii, etc. Noi am ales 10 dintre cele mai bine cotate bestseller-uri clasice si moderne:

Biblia este fara doar si poate cea mai populara carte din lume. Pentru a fi publicata in varianta actuala, "Cartea Sfanta" a avut nevoie de aproximativ 2495 de ani, pentru a fi tradusa si reinterpretata - incepand cu anul 700 i.Hr. pana in anul 1973 d.Hr. Conform revistei americane Business Week, au fost vandute circa 2,5 miliarde de exemplare in lumea intreaga, insa autorul britanic al seriei Top 10 of Everything, Russell Ash, sustine ca Biblia s-a vandut in aproximativ 6 miliarde de exemplare pretutindeni.

The Lord of the Rings este deja un nume arhicunoscut, daca nu in primul rand datorita cartii lui J. R. R. Tolkien, cu siguranta datorita filmului, care a rulat in cinematografele din lumea intreaga incepand cu anul 2001. Trilogia a fost publicata in perioada 1954–1955 si s-a vandut in circa 150 de milioane de copii pretutindeni. Tolkien publicase anterior inca un bestseller, spre amuzamantul celor trei fii ai sai, in anul 1937 - "The Hobbit" - vandut in 100 de milioane de exemplare. "The Lord of the Rings" s-a dorit a fi de fapt continuarea acestui roman-fantezie, insa ulterior s-a dezvoltat intr-o lucrare mult mai ampla, de sine statatoare.

Antoine de Saint-Exupéry a publicat in anul 1943 o carte care avea sa ramana atat in memoria cat si in sufletul tuturor: Le Petit Prince ("Micul Print"). Vanduta in 80 de milioane de copii, celebra nuvela care a atras rapid atentia publicului include si cateva desene realizate chiar de autor, reproduse si astazi in diverse contexte.

Citeste si:
Volumul total al lucrărilor de construcții a crescut cu 6,1% în...
Volumul total al lucrărilor...

O Alquimista ("Alchimistul") este de asemenea una dintre cele mai populare carti din lume, asa cum sunt si alte opere apartinand celebrului Paulo Coelho. Publicata in anul 1988 in limba portugheza, cartea a fost vanduta in 65 de milioane de exemplare in lumea intreaga.

Una dintre cele mai controversate carti din istorie este The Da Vinci Code ("Codul lui Da Vinci") si totodata una dintre cele mai bine vandute: circa 57 de milioane de exemplare. Cartea lui Dan Brown isi permite sa trateze subiecte delicate din lumea crestinismului, dar nu numai. Aceasta a beneficiat si de o ecranizare in anul 2006, avandu-l ca protagonist pe Tom Hanks.

Harry Potter este celebra serie de romane SF care au propulsat-o pe autorea britanica J.K. Rowling in topul celor mai bogate femei din lume si apoi pe Daniel Radcliffe printre cei mai bogati tineri actori de la Hollywood, dupa lansarea filmelor inspirate de acest bestseller. Volumele seriei au inregistrat in total vanzari de peste 400 de milioane de copii pretutindeni. Prima carte, "Harry Potter and the Philosopher's Stone", a fost lansata in anul 1997. Au existat zvonuri conform carora volumul "Harry Potter and the Deathly Hallows" s-a vandut in 72 de milioane de exemplare in primele 48 de ore de la lansare, insa nu au existat dovezi concrete in acest sens. Se estimeaza ca numarul real al copiilor vandute ar fi de aproximativ 44 de milioane.

Citeste si:
Lamborghini a construit 20.000 de exemplare Urus. Este cel mai bine...
Lamborghini a construit...

Star Wars este de asemenea un nume cunoscut, atat datorita seriei de volume publicate incepand cu anul 1977 pana in prezent de diversi autori, cat si datorita celebrului film omonim, avandu-l initial ca protagonist pe Harrison Ford. Exemplarele acestui bestseller au inregistrat vanzari de 160 de milioane de copii.

James Bond a fost poate unul dintre cele mai ravnite roluri de la Hollywood din toate timpurile. Celebrul "spion" creat de Ian Fleming pentru cartea sa publicata in perioada 1953–1966 a fost pentru prima data prezentat pe marele ecran incepand cu anul 1962, sub forma agentului secret 007 interpretat de Sean Connery, pentru ca apoi sa devina unul dintre cele mai populare personaje din lumea filmului. Volumele "James Bond" scrise de Fleming au inregistrat vanzari de peste 100 de milioane de copii.

Citeste si:
Oana Roman și-a propus să scrie o carte. Ce o împiedică momentan:...
Oana Roman și-a propus să...

Chicken Soup for the Soul, in traducere, "Supa de Pui Pentru Suflet" reprezinta o serie de carti, fiecare alcatuita din 101 de eseuri motivationale, devenite foarte populare in lumea intreaga. Jack Canfield si Mark Victor Hansen au publicat aceasta serie incepeand cu anul 1997, iar pana in prezent cartile au inregistrat vanzari de circa 130 de milioane de copii.

Guinness World Records nu putea lipsi din topul bestseller-urilor. "Cartea Recordurilor" a fost publicata incepand cu anul 1955 pana in prezent, sub numele mai multor autori, fiind vanduta ulterior in aproximativ 100 de milioane de copii in lumea intreaga.

Daca v-am trezit apetitul pentru lectura, nu putem decat sa va indrumam sa cititi in continuare si sa apreciati valoarea fiecarei carti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.