Odata cu venirea verii si casa ta trebuie sa primeasca un look fresh.

Odata cu venirea verii si casa ta trebuie sa primeasca un plus de prospetime. Astfel, daca esti hotarat sa redecorezi, poti sa afli care sunt trendurile pentru aceasta vara in materie de design interior sau care este cea mai buna varianta pentru a nu depasii bugetul alocat.

In acest an se poata mulajele din ipsos, dar si stilul vintage reflectat de folosirea lemnului in casa pe post de lambriuri. Astfel, oglinzile din casa pot fi decorate cu modele din ipsos, iar tablourile cu lambriuri si sine pe care le poti vopsi in culori diferite. La mare cautare sunt si decoratiunile fabricate manual care exprima putin din calmul si linistea familiei, in contrast cu elementele moderne si sofisticate.

Chiar daca ai reusit sa-ti renovezi casa si sa fii in tendinte, poti sa te simti strain in propria locuinta, daca nu o personalizezi. Incearca diferite metode pentru a imprima casei tale ceva din personalitatea ta: poti sa iti pictezi singur tablourile care iti vor decora peretii din camera sau chiar sa schimbi designul unor accesorii pictandu-le sau atasandu-le materiale preferate.

Culorile acestui an sunt inspirate din pastelurile verii. Foloseste tonuri vii sau alb imaculat atat pentru mobila si decoratiuni cat si pentru peretii camerelor. Foloseste materiale naturale pentru redecorare: lemn, bambus, rachita, materiale din in si matase sau panza topita. Imprimeurile florale si stilul retro, cu dungi si chiar buline sunt de asemnea la mare cautare in acesta vara.

Noul sezon este caracterizat de lumina, spatiu, inaltime si modele florale. Renunta la usile uni. In aceasta vara se poarta autocolantele cu diverse accente de culoare. Lumina este foarte importanta in casa. Spoturile nu mai sunt la moda. Opteaza pentru o lumina foarte apropiata de cea naturala si special orientata spre diversele colturi ale casei. De exemplu, lumina folosita pentru locul de studiu trebuie sa fie intensa, in schimb cea pentru locul de relaxare trebuie sa fie calda si naturala. Alege lampile si veiozele colorate pentru un aer cat mai relaxant si familiar. Daca ai un colt intunecat in incapere, incearca sa nu mergi pe surse de lumina cu forma stilizata, urmareste sa alegi forme colorate pentru a inlatura atmosfera de birou in camera de relaxare.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Pentru baie foloseste variante de verde-lamaie, iar pentru bucatarie culori naturale pastelate: nuanta nisipului, cafeniu sau albastru deschis. De asemena, pentru bucatarie, renunta la gresie si faianta. Acestea pot fi folosite doar pe portiuni mici in zona aragazului sau a chiuvetei. In restul bucatariei poti opta pentru pardoseli cu parchet sau poti aplica rasini special pentru a crea un model personalizat de pardoseala. Alege mobilierul bucatariei in culori naturale si neaparat din lemn masiv de frasin si nuc. Bucataria nu trebuie sa fie foarte aglomerata. Foloseste accesorii ergonomice care iti salveaza spatiul din bucatarie si au utilizare multipla.

Daca bugetul pentru redecorare nu este foarte mare, poti sa schimbi doar unele decoratiuni pentru a da un accent de nou. De exemplu, poti inlocui perdeaua, cuvertura, o lampa sau covorul. In cazul in care ai o nisa in incapere opteaza pentru un stil nonconformist - vopseste-l intr-o singura culoare si vei vedea o diferenta de stil.

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

Nu uita de plantele din casa. Asa cum se stie, ele reprezinta un element de relaxare excelent. Daca nu ai timp sa ai grija de acestea, alege variante care nu necesita foarte multa atentie, de exemplu firele de bambus care se pastreaza in apa, neefind necesara schimbarea acesteia la un timp foarte scurt.

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.