Divorturile vedetelor, cele mai delicioase subiecte pentru presa de scandal.

Lumea vedetolor si a personelor publice este foarte des tulburata de divorturi, cele mai bune subiecte pentru presa de scandal. Aceste divorturi insa mai prezinta un aspect interesant: costurile pe care le presupun. De cele mai multe ori este vorba de averi fabuloase care trebuie impartite intre soti decisi sa puna capat casniciei lor:

1. Frederick si Vera Chilube: 2,5 miliarde de dolari

Probabil ca numele Vera Chilube nu va este tocmai familiar. Pentru cei care nu stiu, ea a fost sotia fostului presedinte al Zambiei, Frederick Chilube. In urma divortului Vera a acceptat o intelegere pentru “modesta” suma de 2,5 miliarde de dolari, reprezentand aproximativ 75 % din produsul intern brut la Zambiei! Nu se stie nici pana in ziua de azi cum fostul presedinte a reusit sa adune o avere atat de mare, insa pana cand acest proces se va incheia, Vera traieste din ajutorul social pe care statul Zambia i-l ofera.

2. Rupert si Anna Murdoch: 1.7 miliarde de dolari

Pe primul loc in topul celor mai mari sume de bani platite pentru a incheia o casnicie se afla Rupert Murdoch, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta. Acesta a mostenit in anul 1952 ziarul tatalui sau din Australia, pentru ca mai tarziu sa il dezvolte in una dintre cele mai mari imperii media din toata lumea. In anul 1960 s-a casatorit cu Anna, impreuna cu care a avut 3 copii. Anul 1999 a adus si divortul dintre cei doi. Suma pe care Rupert a platit-o fostei sale sotii a fost de 1.7 miliarde de dolari. 17 zile mai tarziu, aceasta s-a casatorit cu un angajat al fostului ei sot.

3. Paul McCartney si Heather Mills: 188-376 milioane de dolari

Fostul membru al trupei Beatles a fost nevoit sa-si incheie casnicia cu Heather Mills in anul 2006. Aceasta a dura doar 4 ani, timp in care cei doi au devenit parintii unui copil. Motivul invocat de Mills pentru despartire a fost ca starul rock ar fi abuzat-o si ca exista dovezi in acest sens. Heather va primi de la Paul o suma intre 188 si 376 milioane de dolari ca despagubire - o mica parte din averea pe care Mc Catrney o detine astazi, insa suficienta pentru a-i asigura fostei sotii un trai mai mult decat decent.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

4. Roman si Irina Abramovich: 3.300 milioane de dolari

Roman Abramovich este cel mai bgat om din Rusia, insa si el a inceput de la zero, pana sa obtina acest statut, luptandu-se din greu sa ajunga pe pozitia pe care se afla astazi in topurile celor mai bogati oameni din lume. In anul 1990 Abramovich a cunoscut-o pe Irina si in scurt timp s-au casatorit. In timp, acesta a ajuns sa aiba o avere estimata la 18,7 miliarde de dolari. Anul trecut cei doi au divortat si, ca urmare, Irina a pretins suma de 7 miliarde de dolari. Insa Roman Abramovich a scapat doar cu maruntis. A fost nevoit sa ii cedezei fostei sotii 300 de milioane de dolari reprezentand cateva case, un iaht, un avion si un numar de actiuni. Suma la care a renuntat miliardarul reprezinta aproximativ 2 % din totalul detinut. O nimica toata pentru 17 ani de casnicie...

5. Michael si Juanita Vanoy Jordan: 168 milioane de dolari

Citeste si:
Cine este prima soție a lui CRBL? Artistul a mai fost căsătorit...
Cine este prima soție a lui...

Renumitul baschetbalist a cunoscut-o pe viitoarea sa sotie la o intalnire aranjata in anul 1984. 5 ani ani mai tarziu cei doi erau casatoriti in mod oficial. Intre ei a fost semnat un contract prenuptial care ii dadea dreptul Juanitei, in cazul unui divort, sa aiba acces la jumatate din averea lui Michael. Asa ca dupa divort aceasta a obtinut 168 de milioane de dolari, cateva terenuri si custodia celor 3 copii.

6. Steven Spielberg si Amy Irving: 100 de milioane de dolari

Nici Steven Spielberg nu a scapat foarte ieftin, chiar daca se situeaza pe ultimul loc in topul celor mai costisitoare divorturi. 100 de milioane de dolari - atat a platit celebrul regizor in urma casniciei sale esuate cu actrita Amy Irving, dupa 4 ani in care au traiti fericiti. Desi semnasera un contract prenuptial, acesta a fost contestat si s-au inteles pentru suma precizata.

Citeste si:
Oana Zavoranu a renunțat la petrecerile de lux de Revelion. De ce a...
Oana Zavoranu a renunțat la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.