Fie ca vorbim despre speranta unui trai mai bun, despre o schimbare de peisaj sau un test personal, motivele pentru care oamenii decid sa emigreze sunt diferite. Decizia nu este deloc una simpla si sunt numerosi factori care trebuie luati in considerare, de la oportunitatile de munca la calitatea vietii si tot asa. Daca ai planuri de emigrare, Business Insider citeaza un studiua realizat de HSBC cu tarile in care expatii traiesc cel mai bine.

10. Belgia

Foto: Bruge sursa Shutterstock.com

Belgia are un sistem destul de bun in ceea ce priveste indemnizatiile pentru copii daca esti din afara tarii. Are, de asemenea, si un sistem al sanatatii foarte bine pus la punct. Mai mult, ofera expatilor programe de invatare a limbii.

Desi jafurile si furtul din buzunare este des intalnit in marile orase, Belgia are rata a criminalitatii destul de mica.

9. Malaysia

Foto: Kuala Lampur sursa Shutterstock.com

Cei care isi doresc pleaca din tara in cautarea a ceva nou si diferit, pot alege cu incredere Malaysia. 94% dintre subiectii chestionati de HSBC au spus ca au ales aceasta tara deoarece erau in cautarea unei provocari.

Pe langa posibilitatea de a calatori si a intra in contact cu o cultura noua, Malaysia este si extrem de accesibila. Cu toate acestea, sistemul de educatie, desi decent, este extrem de scump.

Retail jobs

8. Japonia

Foto: Tokyo sursa Shutterstock.com

Desi este adevarat ca econimia Japoniei a stagnat in ultimii ani, tara are un sistem al sanatatii bine pus la punct, iar cultura este de-a dreptul fascinanta. Mai mult, datorita sistemului excelent de educatie, Japonia este una din cele mai potrivite tari pentru cresterea copiilor.

Japonezii sunt extrem de prietenosi si fac tot posibilul sa te ajute atunci cand ai nevoie, chiar daca nu cunosc prea bine limba engleza”, povesteste un expat, potrivit HSBC.

7. Vietnam

Foto: Vietnam sursa Shutterstock.com

Nivelul de trai din Vietnam este foarte accesibi. Totul costa mai putin, de la mancare la transportul in comun. Cu toate acestea, sistemul sanitar este la pamant, iar calitatea vietii pentru copii nu este nici ea excelenta.

6. Qatar

Foto: Doha sursa Shutterstock.com

Citeste si:
Forțele Aeriene Regale Canadiene își încep misiunea de poliție...
Forțele Aeriene Regale...

Chiar daca Qatar este una din cele mai bogate tari pe cap de locuitor, este inca o tara in tranzitie. Multi dintre locuitori isi permit luxul de a avea o menajera, insa infrastructura este la pamant. Mai mult, exista o discrepanta enorma intre populatia bogata si cea saraca.

5. Australia

Foto: Sydney sursa Shutterstock.com

Potrivit studiului realizat de HSBC, Australia a obtinut un scor foarte bun in ceea ce priveste, asimilarea, mancarea, vremea si distractia. Chiar daca scorul economic nu a fost prea ridicat, iar sistemul de transport public este destul de prost, expatii par sa treaca cu vederea acestea neajunsuri si considera Australia o tara pe care, odata ajunsi aici, nu vrei sa o mai parasesti.

4. Canada

Foto: Toronto sursa Shutterstock.com

Canada reuseste cu succes sa integreze emigrantii in comunitatile locale. 76% din expati spun ca nu le-a fost deloc greu sa isi faca prieteni. Sistemul de educatie si cel sanitar sunt bine puse la punct, in special pentru copii.

Citeste si:
Cele mai deocheate legi adoptate vreodată în lume
Cele mai deocheate legi...

3. Thailanda

Foto: Longtale sura Shutterstock.com

Fara doar si poate, Thailanda este unul din cele mai frumoase locuri in care se poate trai. Asa ca nu este de mirare ca a obtinut un scort mare in ceea ce priveste experiente precum acomodare, vreme sau divertisment. Nivelul de trai este si el extrem de accesibil.

2. Germania

Foto: Berlin sursa Shutterstock.com

Germania este al treilea cel mai bun loc din lumea pentru cresterea copiilor expati. Economia duduie, sistemul politic este stabil, iar rata criminalitatii este extrem de scazuta.

Cu toate acestea, nivelul de trai este destul de ridicat, iar integrarea sociala nu este excelenta.

1. Elvetia

Foto: Alpi sursa Shutterstock.com

Pe langa aerul curat al Alpilor, skiatul, mancarea delicioasa si ciocolata, Elvetia este o tara cu o econimie infloritoare.

Potrivit HSBC, un sfert din cei care au emigrat in Elvetia castiga peste 200.000 de dolari pe an, de doua ori mai mult decat media la nivel global. Costul vietii este foarte ridicat, totul fiind mai scump in Elevetia, de la mancare, asigurari de sanatate, chirie si viata de noapte.

Citeste si:
Olaf Scholz: „Referendumurile nu vor schimba poziția Germaniei...
Olaf Scholz: „Referendumurile...

Foto main: emigrare sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.