O noua functie adaugata aplicatiei Facebook pentru dispozitivele mobile starneste controverse in randul utilizatorilor.

Salut,

Sunt Facebook, dar sunt sigur ca stii asta deja. Petrecem impreuna cam 17 minute in fiecare zi. Uite de ce iti scriu – m-am gandit sa lansez o noua aplicatie pentru smartphone, una care imi va permite sa ascult ce se intampla in jurul tau. Stai un pic, nu te enerva! E foarte misto, iti promit!

Ai folosit pana acum vreo aplicatie de recunoastere a cantecelor? Da?! Super, pentru ca fix asa este si functia asta noua pe care vreau sa o adaug. Cu mica diferenta ca aplicatia aia o activezi tu cand vrei sa stii ce melodie asculti, iar eu ma activez ori de cate ori vrei sa scrii un status. Eh, stai asa, nu stramba din nas, ca vei stii cand te ascult – se va activa o icoana mica si albastra care iti va spune ca microfonul a fost activat.

Nu trag cu urechea si nici nu ma intereseaza conversatiile tale. Vreau doar sa stiu ce muzica asculti sau la ce film te uiti pentru a le integra un statusul tau si pentru a te ajuta sa iti comunici starea de spirit mai bine. Pe bune! Imagineaza-ti: tu iti actualizezi statusul, eu identific melodia de pe fundal si iti ofer optiunea a o include in status. “Violeta is listening to Led Zeppelin”. Uite:

Bineinteles, nu trebuie sa impartasesti informatia daca nu ai chef si poti activa sau dezactiva functia cand ai chef.

Tot crezi ca iti amenint intimitatea? Uite, il las pe purtatorul meu de cuvant, Momo Zhao sa te asigure ca nu ne intereseaza conversatiile tale si ca functia asta nu pastreaza suntele sau inregistrarile. Tot ce face este sa transforme materialele audio receptate intr-un cod, care nu poate fi transformat inapoi in format audio, apoi il potrivim pe baza unei baze de date cu coduri. In plus, microfonul poate fi folosit doar 15 secunde si numai in momentul in care iti actualizezi statusul si doar daca ai functia pornita.

Si apoi, chiar nu inteleg de ce brusc tii atat de tare la intimitate ta. Nu e ca si cum nu iti narezi deja viata pe social media prin toate statusurile, pozele si check in-urile pe care le dai. Nu incerca sa te pacalesti, intimitatea aia pe care ti-o imaginezi tu nu prea mai exista. De fapt, schimbul de informatii este o parte esentiala a modului in care internetul functioneaza.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Da, voi arhiva datele spicuite, dar vor fi total anonime! Si o voi face doar atunci cand sunetul pe care l-am receptat se potriveste cu datele stocate in baza mea de date. Nu iti pot spune deocamdata ce voi face cu el, dar iti promit ca le voi folosi ca sa fac Internetul mai bun.

Hai, ca deja esti paranoic, nu sunt deloc un Frate mai Mare! Eu zic sa te mai gandesti un pic si sa nu semnezi nicio petitie.

Al tau, numai ochi si urechi,

Facebook

Foto main: spion sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.