Cafeaua este printre cele mai populare bauturi din lume fiind deseori blamata sau laudata de medici. Fiecare dintre noi a incercat cel putin o data sa bea o cafea desi ni se spunea ca ne vom imbolanvi de inima sau ca nu vom mai creste in inaltime daca o consumam.

Totusi, s-a demonstrat in timp ca o ceasca de cafea pe zi este pe cat se poate de benefica pentru organism, daca este consumata cum trebuie. Specialistii ne recomanda sa consumam maxim 3 cesti de cafea pe zi, sa nu o inlocuim cu somnul atunci cand organismul este obosit iar cei care au probleme cu inima e de preferat sa o evite.

Fie ca e consumata la birou, acasa sau in oras cu prietenii, cafeaua ne binedispune pe toti. Noi va oferim 10 motive pentru care e bine sa consumam cafea.

1. Contine antioxidanti care te mentin mereu activ si incetinesc procesul de imbatranire.

2. O cana de cafea ne stimuleaza memoria si ne ajuta sa fim mai atenti.

3. In urma unor studii s-a demonstrat ca o cana de cafea consumata dimineata reduce sansele de a dezvolta cancer de colon. De asemenea, ea te mai protejeaza de boala Parkinson, pietrele la rinichi sau de diabetul de tip 2.

4. Cafeaua actioneaza asupra vaselor de sange si a tubului respirator reducand astfel migrenele si durerile de cap. De asemenea, pentru cei cu probleme respiratorii este recomandata o ceasca mica de cafea dimineata.

5. Cafeaua are mai multe fibre si antioxidanti decat multe legume si fructe.

6. Dupa o masa copioasa, o cana de cafea stimuleaza digestia facand alimentele grele mai usor de digerat.

7. Daca urmeaza o perioada plina de stres si obositoare evita bauturile energizante sau ciocolata. O cana de cafea va fi numai buna pentru a te ajuta sa te concentrezi mai usor si sa faci fata cu brio sarcinilor pe care le ai de executat.

8. Mirosul cafelei binedispune pe oricine. O cana de cafea iti va aduce zambetul pe buze in fiecare dimineata. De aceea cafeaua este pe locul 2 in lume la bunuri comercializate, dupa carburanti.

9. Pentru a avea efectul cat mai benefic asupra organismului, cafeaua este mai buna daca este bauta simpla, cu putina miere si fara adaosuri de lapte sau frisca.

Citeste si:
Cum afectează alegerea unui aparat de aer conditionat calitatea vieții
Cum afectează alegerea unui...

10. Pastreaza zatul de la cafea intr-un fas pana se usuca si foloseste-l ca scrub pentru fata si corp. Vei observa cum zatul de la cafea curata toate celulele moarte si energizeaza tenul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.