Iata cum se vede Pamantul de la 1, 5 miliarde de kilometri distanta. Imagini rare surprinse de NASA.

De la 1,5 miliarde de kilometru distanta, din umbra spectaculoaselor inele ale planetei Saturn, Pamantul arata doar ca un mic punct albastru. Este atat de mic, incat ar fi greu sa ne dam seama unde ne aflam daca nu am stii unde sa privim.

Imaginile au fost realizate pe 19 iulie 2013 de sonda Cassini, aflata pe orbita planetei Saturn. Este pentru a treia oara cand Pamantul este fotografiat de la marginea Sistemului Solar.

Fotografierea Pamantului de catre sonda Cassini este un eveniment rar. Asemenea oamenilor, Cassini nu poate „privi” prea mult spre Soare fara a avea de suferit, iar planeta noastra se afla prea aproape de Soare pentru a putea fi fotografiata fara sa riste defectarea. Pe 19 iulie, insa, Saturn s-a mutat intre Cassini si soare, astfel incat sonda a avut parte de umbra necesara care i-a oferit rara ocazie de a fotografia Planeta Mama.

„Imaginile realizate de Cassini ne reamintesc cat de mica este planeta noastra in imensitatea spatiului si sunt totodata o marturie ce atesta ingeniozitatea cetatenilor acestei mici planete, ce au trimis o naveta robotica la o distanta asa de mare de casa pentru a studia Saturn si pentru a fotografia Terra”, a spus Linda Spilker, cercetator in cadrul proiectului Cassini din cadrul Jet Propulsion Laboratory, potrivit Descopera.ro.

Sursa foto: NASA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.