A fost inventata mobila care se asambleaza singura si creste precum popcornul.

Probabil ca, pentru cei mai multi dintre noi, procesul de asamblare a mobilei este un eveniment de care, daca am putea, ne-am descotori fara nici cel mai mic regret. Eh, bine, datorita unei inventii ingenioase, am putea scapa de aceasta corvoada pentru totdeauna.

Carl de Smet, un belgian specializat in inginerie si design, este inventatorul mobilei care se asambleaza singura. Cu alte cuvinte, odata despachetata, mobila creste singura precum popcornul.

Trucul, spune Carl de Smet, consta in materialul pe care il foloseste. Belgianul experimenteaza cu un material ingenios ce poarta numele de "shape memory polyurethane” (SMPU). Una din principalele caracteristice ale acestui material este ca, atunci cand este incalzit la o temperatura anume (70 grade Celsius), spuma creste, luand forma mobilierul dorit.

Un alt avantaj al acestui material este ca, in cazul in care pachetul are de suferit in timpul transportului, mobila poate fi remodelata dupa bunul plac prin simpla incalzire a acesteia.

Deocamdata, Carl de Smet lucreaza cu obiecte de mici dimensiuni, insa sustine ca este foarte aproape de a realiza mobila de dimensiuni reale.

Creatiile lui de Smet vor fi prezentate in cadrul festivalului Salone Internazionale del Mobile di Milano.

In clipul de mai jos puteti urmari cum functioneaza ingenioasa inventie:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.