'Toata lumea din familia noastra' - premiul GOPO 2013 pentru cel mai bun film

Luni seara, 25 martie, la Opera Nationala din Bucuresti, cea de-a saptea editie a Galei Premiilor Gopo si-a impartit trofeele, in prezenta a peste 800 de invitati si jurnalisti acreditati. Gazduita pentru prima data de un stand up comedian, Mihai Bobonete (Bobo), gala a avut mult umor, momente inedite, dar si multa emotie. Telespectatorii au putut urmari ceremonia in direct si in exclusivitate pe TV pe ProCinema.

Pe covorul rosu, invitatii au fost intampinati de gazdele transmisiunii live, Amalia Enache si Mircea Solcanu. Printre invitati s-au aflat Luminita Gheorghiu, Ilinca Goia, Nae Caranfil, Marian Crisan, Calin Peter Netzer, Florin Piersic Jr., Dorian Boguta, Malvina Cervenschi, Albertina Ionescu, Diana Dumitrescu, Dana Rogoz, Laura Cosoi, Medeea Marinescu, Adela Popescu, Iulia Vantur, Crina Semciuc, Dorotheea Petre, Dan Bordeianu, Marius Florea Vizante.

Cu filmul Toata lumea din familia noastra. Radu Jude si-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu (Radu Jude si Corina Sabau). Actorii din film au obtinut, pentru perfomanta lor, toate premiile de interpretare de la aceasta editie: Cel mai bun actor in rol principal (Serban Pavlu), prezentat de Andi Vasluianu si Anca Rarau- Director de marketing BCR, Cel mai bun actor in rol secundar (Gabriel Spahiu) si Cea mai buna actrita in rol secundar, inmanat Mihaelei Sirbu de Dorotheea Petre si Valentina Vesler- Director de Comunicare Valvis Holding. Un premiu pentru rolurile remarcabile din ultimii ani a primit si Adrian Titieni, din partea ProCinema.

Undeva la Palilula, filmul cu cele mai multe nominalizari anul acesta – 11, a primit nu mai putin de 7 trofee Gopo pentru Cele mai bune costume (Lia Mantoc), Cele mai bune decoruri (Helmut Stürmer, Dragos Buhagiar), Cea mai buna imagine (Adrian Silisteanu), Cel mai bun montaj (Catalin Cristutiu, premiat a doua oara la Gopo), Cea mai buna muzica originala (Vasile Sirli), Cel mai bun sunet (Tudor Petre, Cristinel Sirli, Cristian Tarnovetchi, Florin Tabacaru) si Cel mai bun machiaj si coafura (Dana Roseanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa).

Citeste si:
Globurile de Aur 2023. Cine sunt marii câștigători ai ediției din...
Globurile de Aur 2023. Cine...

Adrian Silisteanu, directorul de imagine al filmului Undeva la Palilula, a fost distins si cu Premiul RSC – Romanian Society of Cinematographers din partea colegilor de breasla.

Turn Off the Lights, in regia Ivanei Mladenovic, a castigat Gopo pentru Cel mai Bun Film Documentar. Trofeul i-a fost inmanat regizoarei de Rene Kubasek, director al Centrului Ceh si unul dintre partenerii importanti ai Festivalului de Film Documentar One World Romania.

Unul dintre cele mai amuzante momente de la Gala a fost aparitia pe scena a celor doi mici actori care s-au remarcat anul trecut: Sofia Nicolaescu (Toata lumea din familia noastra) si Aaron Serban (Superman, Spiderman sau Batman). Misiunea lor, de a anunta premiile pentru Cel mai bun debut (alaturi de Julien Ducarroz, Chief Commercial Orange) – castigat de Gabriel Achim, cu Visul lui Adalbert - si Tanara Speranta (alaturi de Vlad Santo, coordonator vanzari ODS-Optical Disc Solutions)– oferit lui Nicolae Constantin Tanase, pentru scurtmetrajul Blu – s-a lasat cu rasete si aplauze.

Citeste si:
Premiile Gopo 2021: peste 80 de producții în competiția pentru...
Premiile Gopo 2021: peste 80...

Adrian Sitaru a primit in aceasta seara cel de-al treilea Gopo din cariera, la a opta nominalizare la o statueta: Cel mai bun scurtmetraj, pentru Chefu’.

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesionistilor din cinematografie si ale criticilor de film au mers catre Holy Motors (r. Leos Carax). Independenta Film si-a adaugat al cincilea trofeu in palmares, un numar record pentru distribuitorul roman.

Momente memorabile, atat pe covorul roşu, cat şi in cadrul Galei, au fost prilejuite de caştigatorii Premiilor Gopo pentru Intreaga Activitate (Constantin Codrescu) si Intreaga Cariera (Mitica Popescu). Acesta din urma a fost prezentat cu mult farmec de Cristian Iacob si Bruno Roche- Apa Nova. Un premiu special i-a fost oferit si directorului de productie Mihai Crisan.

In lipsa lui Radu Jude, premiul pentru cea mai buna regie a fost inmanat de actrita Ilinca Goia si Mihai Acsinte- Director Juridic, Grup Renault Romania producatoarei filmului Toata lumea din familia noastra Ada Solomon si actritei Sofia Nicolaescu.

Citeste si:
Primul film romanesc, regizat de Radu Jude, recompensat cu Globul...
Primul film romanesc, regizat...

Actrita Luminita Gheorghiu, remarcabila in Pozitia copilului, a ridicat sala in picioare la finalul ceremoniei, cand i-a inmanat producatoarei Ada Solomon trofeul Gopo pentru Cel mai bun film pentru Toata lumea din familia noastra.

Pe langa replicile lui Mihai Bobonete, au amuzat publicul si parodiile la filmele nominalizate realizate de Mihai Bobonete, Cosmin Nedelcu - Micutzu, Mihai Rait si Cosmin Natanticu: Toata lumea din familia noastra (r. Radu Jude), Despre oameni si melci (r. Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) si Undeva la Palilula (r. Silviu Purcarete). Filmele vor putea fi vazute in curand si pe Internet.

Gala Premiilor Gopo 2013 va putea fi urmarita integral pe Pro Cinema si sambata, 30 martie, de la ora 13:30.

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Ministerului Culturii, Operei Nationale din Bucuresti, ArCuB si al Babel Communications.

Citeste si:
San Francisco: Kiki Vasilescu a primit premiul pentru cel mai bun...
San Francisco: Kiki Vasilescu...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.